Yaşam Bahçe makasım var Teknosa'nın çiçekleri bana emanet

Bahçe makasım var Teknosa'nın çiçekleri bana emanet

Paylaş
Bahçe makasım var Teknosa'nın çiçekleri bana emanet

Dile kolay 75 ilde 280 Teknosa mağazası. Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji marketleri markası onun eseri. Teknosa'nın Genel Müdürü Mehmet T. Nane'den söz ediyoruz. Kabına sığmayan bir iş insanı o, AMPD (Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği) Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapıyor

ÇAĞRI BİLGİN

Haberin Devamı

cagri.bilgin@posta.com.tr twitter.com/cagribilgin

Yoğun iş hayatında kendine zaman ayırmasını iyi biliyor. Bahçe işlerini çok seviyor. Teknosa Plaza’nın bahçesindeki çiçeklerle bizzat ilgileniyor. Bahçe makası ofisteki çekmecesinin ayrılmaz parçası.

Yüzümü yıkamadan maillere bakarım

Çoğunlukla 06:00 gibi uyanıyorum. Genelde 6 saat uyku yeterli oluyor benim için. İlk işim yüzümü bile yıkamadan maillerime bakmak olur. Günlük gazeteleri internette gün içinde haber bazında, matbu olarak da akşamları okuyorum. 07:00 olmadan evden çıkıyorum, dışarıda toplantım yoksa 07:30 gibi ofiste oluyorum.

Triatlon’a başladım

Hafta minimum 2 gün spor yapmaya çalışıyorum. Genelde spor olarak yüzme, yavaş tempoda koşu ve bisiklet yapıyorum. Tüm yoğunluğuma rağmen aksatmamaya çalışıyorum. Son 2 aydır triatlon yapmaya başladım.

Haberin Devamı

Rolex ve Swatch

Takıya merakım yok. Saat ve nikah yüzüğü haricinde pek takı kullanmam. Saatte bazen klasik bazen modern tasarımları tercih ediyorum ancak klasikleşmiş, her dönem ‘moda’ kalmayı başaran model ve markaları özellikle beğeniyorum. Rolex, Omega ve Tag Heuer marka klasik, Swatch gibi de günlük saatlerim var.

Mavi tur vazgeçilmezim

Yılda 2 defa tüm aile birlikte tatil yapmaya çalışıyoruz. İlk haftamızda bir grup arkadaşımızla mavi turu tercih ediyoruz. Diğer haftayı ise genelde Kurban Bayramı’na denk getirmeye çalışıyor ve Mersin’e ailemin yanına gidiyoruz. Yaz tatili olarak vazgeçilmezim mavi tur. Kış tatili çok yapamıyorum. Bazen kar ve doğa ile buluşabileceğim sessiz, sakin küçük yerlere kaçıyoruz.

Roman olarak Yaşar Kemal’in kalemini çok severim. Polisiye olarak Agatha Christie favorimdir. Şu anda Fısıltı Yönetimi isimli kitabı okuyorum.

Son Livaneli konserine gittim

Kulağımı tırmalamayan her türlü müziği dinlerim. Ama tercihim Türk Sanat Müziği, türküler ve cazdır. Konserleri mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum, özellikle yaz akşamları. Kuruçeşme Arena’da Zülfü Livaneli konserine gittim.

Meryl Streep ve Jack Nicholson hayranı

Savaş, macera ve aksiyon filmleri ile biyografik filmleri severim. Klasik filmlerden oluşan DVD arşivi oluşturmaya çalışıyorum. Ayda bir sinemaya gitmeye çalışıyorum. Haftada en az 2 yeni film seyrederim. En beğendiğim aktrist Meryl Streep, aktörler de Jack Nicholson ve Anthony Hopkins. Yönetmen olarak F. Ford Coppola, Alfred Hitchcock ve Martin Scorsese.

Haberin Devamı

Begonvil yetiştiriyorum

Doğa tutkunuyum. Deniz ve bahçe vazgeçilmezlerim. Bahçe işlerini çok severim. Begonviller başta olmak üzere çiçek yetiştiririm. Teknosa Plaza’nın bahçesindeki çiçeklerle bizzat ilgileniyorum. Bahçe makası ofisteki çekmecemin ayrılmaz parçası. Çocukluğumdaki pul koleksiyonum haricinde koleksiyonerliğim olmadı. Ama yakın zamanda Osmanlı el sanatlarına merak başladı. Tezhip, ebru ve katı (kağıt oyma) eserleri almaya çalışıyorum.

Giysilerimi gider bulur alırım

Alışveriş tercihlerimde genellikle netimdir. Bir kıyafete ihtiyaç duyarım, gider bulur alırım. Mesleğim gereği zaten alışveriş ortamlarında sıklıkla bulunuyorum, bunun için ayrı bir vakit ayırmıyorum. Bunun dışında sağolsun eşim de benim için alışveriş yapar. İş günleri takım elbise giyiyorum. Gri, füme, lacivert tercihimdir. Hafta sonları ise jean, t-shirt, gömlek gibi rahat kıyafetler giyiyorum.

Haberin Devamı

Agatha Christie okurum

Roman olarak Yaşar Kemal’in kalemini çok severim. Polisiye olarak Agatha Christie favorimdir. Şu anda Fısıltı Yönetimi isimli kitabı okuyorum.

Edinburg'ta yaşayabilirim

Yaşamak için tercihim açık ara Türkiyemdir. Türkiye dışında Edinburg’ta yaşabilirdim. Ben orada master yaptım, çok güzel anılarım var. Kısa süreli vakit geçirmek için de San Fransisco ve Londra’yı severim. Ayrıca gidip görüp yine görmek isteyeceğim yerler de var; Bali ve Rio gibi.

Uzakdoğu favorimdir

Türkiye’de kebap için Adana 100 Evler ve Dostlar, Nakkaş Kebap, Köşebaşı. Balıkta Poseidon ve Çapari. Dünya mutfağında da Sunset sevdiğim mekanlardan. İtalyan’da Piola favorim. Londra’da sushi için oturmalı olarak Nobu, hızlı servis için Yo Sushi ve Wasabi. Hint yemeği için ise Disham ve Tamarin, midye için de Belgo favorim. York’ta Eataly ve Chelsea Market civarındaki tüm lokantalar favorimdir. Barselona’da ise Salamanca deniz ürünlerinde ilk tercihim.

Haberin Devamı

(04.11.2012 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)