Siyaset Bahçeli açıklamadan tatmin olmadı
Paylaş
Bahçeli açıklamadan tatmin olmadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un yaptığı açıklamaları tatminkâr bulmadıklarını söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un dünkü açıklamalarına atfen yaptığı yorumda, “Biz, hakkındaki iddialara yönelik olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin kamuoyu ile paylaştığı açıklamalarına güvenmek durumundayız. Ancak, son olarak kamuoyuna yansıyan ve doğruluğu konusunda birçok belirsizlik bulunan iddialarla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığının açıklamalarını tatminkar bulmak mümkün değildir,” ifadelerine yer verdi.

Haklarında iddialar bulunan şahısların ve mensup oldukları kurumları göz ardı etmek bir lüksleri olmadığını belirten Bahçeli, "Bir gerçeğin ortaya çıkmasını isterken, kurumların yıpratılmasından, suçluluğu kesinleşmemiş şahısların haysiyetiyle oynanmasından uzak durulması, bizim bu konulara yaklaşımımızın esasını oluşturmaktadır.

Bundan sonra da aynı üslup ve ahlaki kaygılarla hareket edilecektir. Demokrasiye, millet iradesine yönelik girişimlerin veya iddiaların yoğunlaştığı son yıllarda suçlamaların odağı olan kuramların başında TSK ve mensupları gelmektedir.

PSİKOLOJİK HAREKAT


Bir yandan terörle mücadelede sayısız kahramanlık göstermiş, şehitler ve gaziler vermiş, bu kurumun ihtiyacı olan yüksek morale ve toplumsal desteğe; diğer taraftan milletin gönlünde yer eden yüksek mevkiye yönelik karalama ve küçültme gayretleri beklenmelidir ve gerçekleşmektedir" diye konuştu.

MHP lideri, Genelkurmay başkanlarının öteden beri Türk ordusuna yönelik "psikolojik harekat" olduğu yönünde yüksek sesle uyarılarını, bu kapsamda değerlendirmek ve özellikle bölücülük ve terörle mücadelede etkisizleştirme niyetlerinin parçası olarak görmek gerektiğini söyledi.

"Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaları tatminkâr bulmak mümkün değildir" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer, bir üst karargah maiyetindeki gelişmelerden haberdar değilse bu çok ciddi bir sevk ve idare kusurudur, yok eğer bu vahim iddialar gerçek ise bu da kontrol dışı tehlikeli sapmalara ve niyetlere işaret etmektedir.

"TSK'YA YÖNELİK KARALAMA KAMPANYASI ÇOK AÇIK"

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik bir karalama kampanyası olduğu açıktır. Ancak bu karalamalara istinat eden suç ve kusurların da alenileşmeden ortaya çıkartılmasında kendi iç denetim ve idari yapısını devreye sokması artık kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir.

Aksi halde böylesine yıpranmış bir kurumun vereceği her karar, yapacağı her mücadele tartışılır hale gelecektir. Adına ne denirse denilsin, ister plan, ister tatbikat, ister tasarı, isterse tahayyül, bizim kendi milleti üzerinde harekat planlayan bir anlayışı gerekçesi ne olursa olsun hoş görmemiz mümkün değildir.

Dileriz ve ümit ederiz ki bu zırvalar gerçek değildir, hepsi birer iftiradır. Türk Silahlı Kuvvetleri asla hak etmediğini düşündüğüm bu ağır ithamlardan ve vebalden derhal kurtulmalıdır."

MHP lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan ve zihniyetinin, "demokrasiyle kumar oynamak, milli iradeyi istismar etmek" gibi tehlikeli bir yolu tercih ettiğini ileri sürdü.

ANKARA/DHA

2

Haberin Devamı