Siyaset Bahçeli: Açılım safsatası terörü arttırdı
Paylaş
Bahçeli: Açılım safsatası terörü arttırdı

Bahçeli: Açılım safsatası terörü arttırdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Açılım safsatası gündeme geldiği andan itibaren terörde bir tırmanış kendini gösterdi" dedi.

Haberin Devamı

Partisinin Bolu İl Başkanlığını ziyaret eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, burada partililerle basına kapalı bir toplantı yaptı. Bahçeli, toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"Son günlerde Türkiye’de terör olayları arttı ve Osmaniye çevresinde terör saldırıları oluyor, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Bahçeli, "Açılım safsatası gündeme geldiği andan itibaren terörde bir tırmanış kendini gösterdi" şeklinde cevap verdi.

Emniyet ve silahlı kuvvetler mensuplarının mayın patlaması ve karakollar basılmak suretiyle şehit edildiğini, çok sayıda askerin yaralandığını söyledi. Bu gelişmelerin iyi değerlendirilmesini ifade eden ve "yapılan saldırılardan iki anlam çıkar" diyen Devlet Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Birincisi, terör, alan hakimiyetini arttırıyor. İkincisi ise olaylarda inisiyatif almaya çalışıyor. Terörün zaafa düştüğü anlarda, sıkışmış olduğu birkaç dağın arasından çıkıp Türkiye’nin her tarafına doğru yayılması bir alan hakimiyeti arttırmak manası taşır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin karakol lojmanına kadar baskın düzenleyebilmek ise olaydan inisiyatif almak demektir. Yani ’ben terörist olarak Türkiye’de istediğim zaman istediğim olayı ortaya çıkartırım’ anlamında bir davranıştır. O sebepten dolayı başta iktidar olmak üzere Türkiye’deki bütün siyasal kurumlar, sivil toplum kuruluşları her gün bir Mehmetçiğimizin, bir polis kardeşimizin, bir koruyucunun şehit olduğu bir ortamda güç birliği yapıp, terörün kökünü kazımalıdır."

Bahçeli, daha sonra partililerle vedalaşarak Düzce’ye hareket etti.