Siyaset Bahçeli: Anayasayı millete neden açıklamıyorsun?
Paylaş
Bahçeli: Anayasayı millete neden açıklamıyorsun?

Bahçeli, partisinin Uşak Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingte yaklaşık 5 bin kişiye konuştu.

MHP Genel Bahçeli Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Haziran’da 330 milletvekili çıkarma hesapları yaptığını öne sürerek, "330 milletvekili almalıyım ki anayasa değişikliğini yapayım diye düşünüyor. 330 milletvekiline talip olmayı biliyorsun da dağarcığındaki Anayasa’yı neden millete açıklamıyorsun? Hangi tuzakların peşindesin, neye mahkumsun, neye mecbursun, gel millete anlat. Millet seni görsün, aklını okusun sana inanıyorsa durmak yok yola devam edersin" dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, partisinin Uşak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingte yaklaşık 5 bin kişiye konuştu. Vatandaşlara ’püskevit’ dağıtılan ve kendisi için atılan ’Başbakan’ slogaları arasında kürsüye çıkan Devlet Bahçeli, MHP’nin toparlanma ve onarım hükümetine talip olduğunu söyledi. Bahçeli 25 dakika süren konuşmasında, vatandaşlardan Uşak’ın evlatlarını, bu memleketin değerlerini MHP’nin milletvekili olarak Ankara’ya yanına göndermelerini istedi. "MHP’yi Uşak’ta birinci parti yapın" diyen Bahçeli, artık iktidar olmak istediklerini belirterek, "Uşak ilimize daha önceki ziyaretimde ilçelerini ve beldeleri gezmiştim. O zaman önemli bir alakanın MHP’ye doğru yönelişini fark ettim. Ama bugün 30 derece sıcak altında meydanı dolduran Uşaklılar işaret ediyor ki, 12 Haziran MHP’nin günü olacak" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin 9 yıla yakın bir süredir Ak Parti tarafından yönetildiğini, bu dönem içinde iktidarın ülkeye birçok tehdit ve tehlikeyi getirdiğini savunan Bahçeli, şunları söyledi:

"Bu iktidar döneminde milli devlet ve üniter yapı sorgulanmış, toprak bütünlüğü bölünme tehlikesine girmiştir. Ülkemiz inanç temelli bölünme konusunda siyasi hatalarla dolmuştur. Başbakan ülkeyi nereye getirdiğini anlayamamıştır. AKP’ye oy veren vatandaşlarda başbakana ’Bu Türkiye nereye gidiyor?’ sorusunu yöneltemiyor. AKP’ye oy veren vatandaşlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bu soruyu sormalıyız. Bu soruyu seçimlere gitmeden önce AKP yönetimine, seçimlerde ise AKP hükümetine sormalıyız. Ülkemiz iyi yönetilmemekte, kaos ve kriz ortamına sürüklenmektedir. Başbakan 12 Haziran’da 330 milletvekili almalıyım ki anayasa değişikliğini yapayım diye düşünüyor. 330 milletvekiline talip olmayı biliyorsun da dağarcığındaki anayasayı neden millete açıklamıyorsun. Hangi tuzakların peşindesin, neye mahkumsun neye mecbursun, gel millete anlat. Millet seni görsün, aklını okusun sana inanıyorsa durmak yok yola devam edesin. Ama partinin adını Adalet ve Kalkınma Partisi isminden çıkarmış, Aldatma ve Kandırma Partisi haline getirmişsin. 9 yıllık başarısızlık ve beceriksizlikleri, verdiği sözleri yerine getiremediklerini bir kenara bırakıp ortaya anayasayı sunuyorsun. AKP çıldırmış ve çılgın projelerle milleti oyalamaya ve aldatmaya çalışıyor."

Haberin Devamı

"ÜÇÜNCÜ DÖNEM OLMAMALIDIR"

Ülkenin iyi yönetilmediğinin altını çizen Devlet Bahçeli, "12 Haziran genel seçimleri, bugünkü AKP’nin üçüncü dönemi olmamalıdır. Üçüncü dönemde Allah muhafaza Türkiye’nin bölünmesine yönelik bir hıyanetin kenarındalar" dedi.

Ak Parti iktidarından kurtulmanın Türkiye’nin kurtuluşu olacağını belirten Devlet Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sandığa mutlaka gidip ’Durmak Yok Yola Devam’ diyen AKP’ye öyle değil, ’Artık yeter bıktık usandık senden. Başımızdan git’ demelisiniz. Bu iktidardan ülke ve vatandaşlar rahatsız. Ülkede işsizlik, yoksulluk, yabancılaşma oldu. 6 milyon işsiz var. 13 milyon insanımız yoksulluk altındadır. Yolsuzluk başını almış gidiyor. Rantla beslenen AKP’liler lale ve sülale dönemini yaşıyor. İşsizlik ve yoksulluk göçü beraberinde getiriyor. Büyük şehirlerde asayişsizlik kontroldan çıktı. Recep dizisinde halkın gerçek yaşamı, işsizliği, yoksulluğu, yok. Konuşması değişmiş, yüz hatları değişmiş, bir insanı televizyonda görenler, televizyonları kapatır hale gelmiş. Sizler televizyonları izlemeye devam edin. 12 Haziran’dan sonra güzel yayınlar olur. Sandıkta bu iktidarı kapatın gitsin. AKP önemli oy kaybı içinde. Kime ne araştırma yaptırırsa yaptırsın. Hangi köşe yazarları yazarsa yazsın, hikayenin senaryosunu Recep Tayyip Erdoğan’la yazmış olursa olsun, millet AKP’den bıktı ve 4 gün sonra git başımdan diyecek."

Haberin Devamı

ÖZÜRLÜLERE MAAŞLAR

"AKP giderse yerine kim gelmelidir sorusunun doğru cevabını bulmak lazım" diyen Bahçeli, 9 yıllık tahribatı ortadan kaldırmak için onarım ve toparlama iktidarı kurulması gerektiğini belirtti.

Bahçeli, "100 sorun ve 100 çözümle artık MHP var. MHP işsizlikle, yoksullukla, yolsuzlukla ve terörle kesin mücadele içinde iktidara hazırlanıyor" dedi.
Engellilere maaş ve asgari ücret konularına değinen Bahçeli, Hilal Kart’ı alandakilere tanıttı.

Haberin Devamı

"AKP YARDIM PAKETLERİ İLE VATANDAŞI ALDATIYOR"

Ak Parti’nin yardım paketi dağıtarak yoksulu sömürüp vatandaşı kandırdığını vurgulayan Bahçeli, "Bu paket AKP’nin paketi değil, bu paket devlet gelirinin bir bölümünün dağıtımıdır. Helalinizdir ve hakkınızdır. Bu paketler sizlere geldiğinde sıkılmadan utanmadan alın. Yoksulluğunuzu sakın gizlemeyin. Paketi alın yiyin ondan sonra da vurun tokadı gitsin" diye konuştu.

Devlet Bahçeli, MHP Uşak Milletvekili adayları Metin Deniz Savaş, Filiz Cabut Yüksel ve Emine Yıldırım’ı milletvekili olarak Ankara’ya göndermelerini istedigi vatandaşlara kırmızı karanfil dağıttıktan sonra karayolu ile İzmir’e hareket etti.

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA)