Siyaset Bahçeli: Artık sıra bizde
Paylaş
Bahçeli: Artık sıra bizde

Bahçeli: Artık sıra bizde

Bursa'da konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ak Parti hükümetinin artık üçüncü dönem ülke yönetmeye muktedir olmadığını belirtip, "İşsizliği, terörü ortadan kaldıracak bir iktidara ihtiyaç var. Artık sıra bizdedir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa ve ilçelerini ziyaret edip düzenlenen toplantılara katılmak üzere bugün Bursa'ya geldi. Saat 12.30'da Kestel İlçesi'ne bağlı Turan Köy girişinde çok sayıda partili tarafından karşılanan Devlet Bahçeli daha sonra konvoy ile Mustafakemalpaşa ilçesine gitti. Atatürk Heykeli Meydanı'nda yağış nedeniyle konuşmasını kısa tutan Bahçeli, kendisini dinleyen 500 kişiye hükümeti şikayet etti.

Yüksek Seçim Kurulu'nun 14 Mart itibarı ile seçim takvimini başlattığını hatırlatan MHP Lideri Bahçeli, partilerinin diğerleri gibi bu seçim takvimi içersinde çalışmalarını hızlandıracaklarını belirtti. Partilerin birbirleri arasındaki tartışmalarını ölçüsüz olarak değerlendiren Bahçeli, "Bunların hepsi milletin talebi doğrultusunda kurulmuş siyasi kurumlardır. Karşılıklı saygı içersinde olup, halka yapacakları hizmetleri anlatmak için düzenledikleri toplantılarda söylemlerine dikkat etmeleri gerekir. Farklı bir yarış içinde olmak, siyasetin erdem ve faziletlerinden sayılmaktadır. Ancak son yıllarda bir argo konuşma hakim olmaya başlamıştır. Birbirlerini suçlayarak görüşlerini ifade ediyorlar. Siyasiler, karşılıklı tartışma ortamında, milletin hoşuna gidecek şekilde bağırıp hakaret eden sözler söylüyorlar. Bunun da kendileri için iyi bir avantaj olduğunu kabul ediyorlar. Ne yazık, siyasi kültürü yozlaştıran, çürüten bir yaklaşık içinde bulunmaktadırlar. Her türlü saygısızlığı, aşağılık cümlelerle birbirlerini tartışma ortamına çekiyorlar. Eğer kendileri bir ölçü bulamıyorlarsa, bunların ölçülerini millet belirlemeli, tasvip etmemelidir. Sizin mutluluk ve refahınız için yapılan çalışmalar bu siyasetin kirletilmesi ile yozlaştırılıp, çürütülmesiyle bir anlam ifade etmeyecektir. Bu kez de başka türlü arayışlar Türkiye'nin gündemine taşınır. Bu da Türkiye'nin yararına olmaz. Daha önceden hatırlarsanız, darbeleri, ara rejimleri yaşadık. Bunları bir daha yaşamak istemiyorsak, siyaseti olgunlaştırıp güzelleştirmeliyiz. Bu seçim çok önemli. Çok uyanık ve tutarlı olmalıyız. Sağduyulu davranıp sandığa gitmeliyiz. Ak Parti’nin 8 yıllık icraatını tüm millet gördü. Bunlar iktidar olarak artık üçüncü dönem ülkeyi yönetmeye muktedir değildir. İşsizliği, terörü ortadan kaldıracak bir iktidara ihtiyaç var. Artık sıra bizdedir" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, burada yaptığı konuşmadan sonra Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Yeşilova Beldesi'ne hareket etti.

Haberin Devamı