Siyaset Bahçeli: At arabaları yokken villaları oldu
Paylaş
Bahçeli: At arabaları yokken villaları oldu

Bahçeli: At arabaları yokken villaları oldu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Diyorlar ki ’Nasıl olsa devletiz, elimizde imkan var, devleti biz yönetiyoruz. Öyleyse istediğimiz şekilde milleti aldatırız, kandırır, oyunu alır, Ortadoğu’da sultan, Türkiye’de padişah, okyanus ötesinde de teslimiyetçi politika uygularız. Buna bir ’dur’ demek lazım. Buna ’dur’ demenin yolu 12 Haziran seçimleridir" dedi.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde halka hitap eden Bahçeli, Türkiye için önemli olan 12 Haziran seçimlerine katılımın yüksek olması için herkesin sandığa gitmesi gerektiğini kaydetti.

Bahçeli, Türkiye’nin çok büyük iç ve dış tehditle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, "Yıllardan bu yana devam eden etnik temelli bölücü faaliyetler hız kazanmış ve bugün ülkemizin birçok bölgesinde, özellikle de Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ayaklanma provalarının sıkça tekrarlandığı bir Türkiye görüntüsü ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde küçük bir devletçiğin kurulmasından söz edildiğini kaydeden Bahçeli, şöyle konuştu:
"Güneydoğu’da ’iki dilli hayattan, demokratik özerklikten, federasyondan, konfederasyondan’ bahsediliyor. Bağımsız bir devletçiğin kurulması gündeme taşınıyor. Bugünkü siyasi iktidarın teslimiyetçi ve tavizkar politikasından da cesaret alıyorlar. Ama bu bölücü faaliyetin yanında gözden kaçırılan önemli bir konu ise ülkemizin karşı karşıya kaldığı sosyal ve ekonomik sorunlardır."

Haberin Devamı

Bahçeli, televizyon programlarına "demokratik açılımlardan, özgürlükten, ileri demokrasiden" yana belli kalıptaki insanların çıkartılarak Türkiye’nin zihninin karmakarışık edildiğini savunarak, gerçeklerin saklanır hale geldiğini öne sürdü.

Türkiye’nin örtülmeye çalışılan sosyo-ekonomik konularının başında işsizlik ve yoksulluğun geldiğini anlatan Bahçeli, "İşsizliği en fazla yaşayan ilçelerin biri de Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesidir. Bugün Avrupa’da, Belçika’da, Brüksel’de Emirdağ ilçe nüfusunun kat kat üstünde insan, göç etmek zorunda kalmıştır" dedi.

-"ORTADOĞU’DA SULTAN, TÜRKİYE’DE PADİŞAH"-

Genel ve yerel seçimler öncesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yapılan yardımların arttığını ifade eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dağıtılan yardımlar vatandaşların verdiği vergilerle elde ediliyor ve geri size dağıtılıyor. Değilse babalarının parasını mı veriyorlar? Bu seçimler öncesi de aynı hazırlığı yapıyorlar. Diyorlar ki ’Nasıl olsa devletiz, elimizde imkan var, devleti biz yönetiyoruz. Öyleyse istediğimiz şekilde milleti aldatırız, kandırır, oyunu alır, Ortadoğu’da Sultan, Türkiye’de Padişah, okyanus ötesinde de teslimiyetçi politika uygularız.’ Buna bir ’dur’ demek lazım. Buna ’dur’ demenin yolu 12 Haziran seçimleridir."

Haberin Devamı

Hükümet’in yıprandığını, yorulduğunu; geçimini devletin ve milletin sırtına yüklediğini ileri süren Bahçeli, "Bu iktidara oy verenler yoksul, iktidarı yönetenler ise varlık sahibidir. Dün at arabası yokken bugün sıra sıra araba, sıra sıra villa sahibi olmuşlardır" diye konuştu.

Bahçeli, MHP’nin iktidara gelmesiyle tüm yolsuzlukların hesabının sorulacağını sözlerine ekledi.
Daha sonra Dişli beldesi ile Bolvadin ilçe belediyelerini ziyaret eden Bahçeli, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sait Karaduman - AA