Siyaset Bahçeli: Bütçe yap-boz tahtası gibi
Paylaş
Bahçeli: Bütçe yap-boz tahtası gibi

MHP lideri Devlet Bahçeli, iktidarın gücünü kutuplaşmaya ayırdığını söyledi

TBMM Genel Kurulu’nda, 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerinde ilk gün görüşmelerine başlandı. MHP lideri Devlet Bahçeli, Genel Kurul’a hitaben partisi adına bir konuşma yaptı.

2010 yılı bütçesinin, mevcut haliyle, inandırıcı olmaktan uzak olduğunu kaydeden Bahçeli, bu sebepten dolayı Türkiye ekonomisinin, önümüzdeki yılı daha büyük zorluklarla karşı karşıya kalacağını ve millet adına umut verici gelişmelerin yaşanmayacağını savundu. MHP lideri, “AKP iktidarıyla, gelecek yıl da, şimdiden kaybedilmiş gözükmektedir,” dedi.

DENİZ FENERİ DAVASINA GÖNDERME

Merkezi ve yerel idarelerde kamu kaynaklarının ‘yandaşlara’ dağıtılmaya devam edildiğini öne süren Bahçeli, Deniz Feneri davasına göndermede bulunarak, yargıya intikal eden yolsuzlukların, hayırsever vatandaşların inançlarının istismar edilişlerinin sınır tanımaz bir seviyeye çıktığını gösterdiğini iddia etti.

“MEDYAYA BASKI VE DAYATMA BAŞLATILDI”

Gerçeklerin karartılması için yandaş bir medya oluşturulmuş olduğunu kaydeden Bahçeli, medyanın bazı kesimlerinin ise, ‘hükümetin sipariş verdiği haberleri’ yayınlamakta direndiğini ve bu sebeple de bu kesim medyaya baskı ve dayatma başlatıldığını ileri sürdü.

“BÜTÇE YAP-BOZ TAHTASI GİBİ”

Bütçenin, yap-boz tahtasına çevrilmiş olduğunu öne süren MHP lideri, bütçenin, gücünü ve inandırıcılığını kaybettiğini ve bunun en son örneğinin de 2009 bütçesi olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Ankara/DHA