Gündem Bahçeli'den önemli açıklamalar

Bahçeli'den önemli açıklamalar

Paylaş
Bahçeli'den önemli açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündeme ilişkin açıklama yaptı. Bahçeli, Mescid-i Aksa krizi için İsrail'e sert eleştirilerde bulundu, İsrail musallat olduğu Harem-i Şerif'ten derhal elini çekmelidir" dedi, son günlerde 'Hero' tişörtü giyen ve gözaltına alınanlarla ilgili olarak da "Hero tişörtü giyen namertle kazanamayacaktır" ifadelerini kullandı.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları...

İsrail'in Filistin'li Müslümanlara yönelik tahammülsüz ve tahakkümcü yaklaşımı son günlerin en sıcak en can yakan konusudur. İsrail, büyük bir vicdan suçuna imza atmıştır. Mescid-i Aksa'ya çıkan yollarda, Kudüs'ün farklı noktalarında Filistinli kardeşlerimize canice ateş açılmıştır. Siyonizm bir kez daha Kudüs'te vahşi bir komplonun hazırlayıcısı olmuştur. Bunu yaparken de yüce dinimizin kutsallarına zarar vermekten geri durmamıştır. Mescid-i Aksa'nın kısıtlamalara maruz kalması İsrail'in karanlık niyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Düşmanca muamele sadece Müslümanların değil, aslında tüm insanlığın nezdinde nefretle yankı bulmalıdır. İsrail, insan haklarını çiğnemiştir, bu konuda sicili oldukça kabarıktır. İsrail'in yöntemi terörden farksızdır.

İsrail acımasızlığı karşısında insanlık aciz ve suskundur. Katar krizini tırmandıran ülkeler neden suskundur?

Arap Birliği nerededir? Niye İsrail'i kınamaktan acizdir? İsrail'in Harem-i Şerif'e karşı sergilediği dehşeti ülkemizde tepkiyle karşılanmıştır.

Anlamlı tepkimiz güçlü bir şekilde gösterilmiştir. Hiçbir emel Harem-i Şerif'i kirletemeyecektir.

BM'nin konuyla ilgili düzenlediği toplantı kalıcı barış atmosferine katkıda bulunmamıştır.

Filistinli kardeşlerimizin davaları bizim davamızdır. Hiçbir hedef mahrem Hrem-i Şerif'in ruh ve manasını kirletemeyecektir.

İsrail musallat olduğu Harem-i Şerif'ten derhal elini çekmelidir.

Filistin davası makul ölçide çözülmedikçe suçsuz insanların kanlı imtihanı son bulmadıkça İslam coğrafyasının huzura ulaşamayacağını önemle ifade ediyorum.


"HERO TİŞÖRTÜ GİYEN NAMERTLER KAZANAMAYACAK"


Türkiye'nin çok cepheden önü kesilmek istenmektedir. Ülkemiz bekasına yan bakan her türlü çevre kıran kırana mücadele halindedir. İstiklal hakları ne olursa olsun müdafaa edilmektedir. İç ve dış mihraklar son kozlarını oynamaktadır. Tehlike çok yakındır tehdit algısı çok yüksektir. Bunlara rağen 16 Haziran 2017 tarihinde Tunceli Pülümür'de yolu kesilip alıkonulan ve dereye atılan öğretmenimizin katilleriyle 15 Temmuz'da 53 kahramanımızın şehadaetine sahip olan canilerle, Ömer Halisdemir ile birlikte 250 vatan evladını şehit eden teröristlerle çok çetin bir mücadele sürmektedir. Hero tişörtü giyen namertle kazanamayacaktır. Teslimiyetin esamesi okunmayacaktır. Türklükle uğraşan, Türk milletine tezgah kuran kim varsa, sonunda kaybetmeye mahkum olmuştur.


"ARTIK GÜVENLİK MESELESİ HALİNE DÖNÜŞTÜ"


YPG isim değiştiriyormuş, Suriye Demokratik Güçleri olacakmış. İsmin ne önemi vardır. İsim değişikliği cinayet ihanetlerini nasıl örtecektir? Terörist her yerde şerefsizdir. YPG, SDG, FETÖ, PKK bunların farkı yoktur. ABD'nin YPG'ye verdiği silah artık milli güvenlik meselesi haline dönüşmüştür.


"AJANLARIN YENİ MASKESİ AKTİVİSTLİK"


İstanbul Büyükada'da gözaltına alınan sözde aktivistler Türkiye-Almanya arasında bir gedik daha açmıştır. Ajanların yeni maskesi olan aktivistlik 15 Temmuz'dan sonra daha da gündemde. Acaba bunların Büyükada'da ne işi vardır? Toplanacak başka yer mi bulamamışlardır? Almanya neden bu kadar asabidir, korku içindedir? Hangi ilişki ağının ortaya çıkmasından endişe etmektedir? Alman Bakan 'Türkiye'ye çok sabır gösterdik' gibi sözlerle ileri gitmiştir. Sabır göstermese ne olacaktır? Alman şirketleriyle ilgili aslı astarı olmadan çıkarılan dedikodular iki ülkeye de zarar verecektir. Almanya terör örgütlerine kucak açmıştır. Türkiye köle değildir tutsak hiç değildir. Almanya'nın Türkiye'ye aba altından sopa göstermesi hiçbir değerle örtüşmez.


"TEKRAR DENİZE DÖKÜLMEK İSTEYENİ DÖKERİZ"


Dün Lozan Antlaşması'nın 94. yıldönümünü idrak ettik. Lozan siyasi ve diplomatik zaferdir. Sevr yırtılmış, masada püskürtülmüştür. Türkiye Cumhuriyeti imkansızlıklar içinde kurulmuştur. Lozan'ın yıldönümüne tesadüf eden süreçte Yunanistan Cumhurbaşkanı'nın Ege'deki adalara ziyareti kışkırtıcıdır. 15 Ege Adası haksız ve hukuksuz şekilde işgal edilmiştir. Karşılıksız bırakılmamalı, Ege'nin istilasına müsamaha gösterilmemelidir. Yunanistan'ın komşuluk hukukuna uymayan tavrını kınıyorum. Sabrımızı sınamasınlar. Tekrar denize dökülmek isteyen varsa, seve seve döker, kovalanmak isteyen varsa, kaçtıkları yere kadar kovalarız.