Spor Bahçeli: Diyarbakırspor Süper Lig'de kalmalı

Bahçeli: Diyarbakırspor Süper Lig'de kalmalı

Paylaş
Bahçeli: Diyarbakırspor Süper Lig'de kalmalı

Bahçeli: Diyarbakırspor Süper Lig'de kalmalı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün yapılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Toplantısı'nda konuşan genel başkan Devlet Bahçeli, Süper Lig'de Diyarbakırspor'un yaşadığı olayların bazı kesimler tarafından yapılan provokasyon olduğunu söyledi ve ekledi: ''Diyarbakırspor süper ligde kalmalı.''

Haberin Devamı

Grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakırspor'un süper ligde oynadığı maçlarda yaşanan gerginlikler ve olaylara değindi.

Bu konuda İçişleri Bakanlığı'nın acilen gerekli tedbirleri alması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, ''Geçmişten bu yana özellikle futbol karşılaşmalarında takımlar ve şehirler arasında gerginlikler yaşanıyor.

Ancak son Diyarbakır ve karşılaşma yaptığı takımlar arasındaki gerginlikler, spor anlayışının çok dışına taşınarak, bölücü faaliyetlerin tabana yayılması, gençlik üzerinde keskinleşmesi için bir provokatör olarak görülmelidir.

Bu konuda başta açılımı yöneten İçişleri Bakanı, gerekli tedbirleri acilen almalı ama Diyarbakırspor süper ligde bulunan bir takımdır.

Haberin Devamı

Orada kalması, bütün illerle maç yapması, ülke bütünlüğü açısından da karşılıklı sevgi ve saygının gelişmesi açısından da çok önemlidir.

Diyarbakırlılar kendi takımlarına sahip çıksınlar, bölücü unsurun spora aktarılmasına mani olsunlar." ifadelerini kullandı.