Siyaset Bahçeli erken seçim istedi
Paylaş
Bahçeli erken seçim istedi

MHP lideri Devlet Bahçeli, yargı krizi için "Fetret devri emareleri görülmeye başlandı. Erken seçimden başka önerilecek yokl ve çözüm kalmadı" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kuvvetler ayrılığı ilkesine dayanan demokratik parlamenter rejimlerde devlet kurumlarının birbiriyle kavga etmesinin, birbirinden farklı görev icra eden hükümet ile bu kuruluşların arasındaki ihtilafların çatışmaya dönüşmesinin tehlikeli bir durum" olduğunu ifade etti.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Son dönemlerde yürütme ile yargı arasında yetki aşımı ve çatışması ekseninde gelişen gerginlikler yaşanmıştır.

Devletin üç temel fonksiyonu olan yasama, yürütme ve yargının görev ve yetkilerinin dengelenmesi ve bunların uyumlu bir şekilde icra edilmesi ülkemizin bekasında hayati önem taşımaktadır.

KURUMLARIN BİRBİRİYLE KAVGASI

Kuvvetler ayrılığı ilkesine dayanan demokratik parlamenter rejimlerde devlet kurumlarının birbiriyle kavga etmesi, birbirinden farklı görev icra eden hükümet ile bu kuruluşların arasındaki ihtilafların çatışmaya dönüşmesi tehlikeli bir durumdur.

Bu konuda, yasama ve yürütmenin yargıyı etki ve vesayet altına almaya çalışması ve görevine müdahalesi yanlıştır. Ancak yargının da yasama ve yürütmenin yetkilerini sorgulaması ve bu alana taşacak yorumlar getirmesi aynı derecede hatalı bir durumdur.

Bu gerginliklerin ve cepheleşmelerin ülkemizi nereye sürükleyeceği ve sonuçlarının ne olacağı üzerinde, başta AKP hükümeti olmak üzere bütün anayasal kurumların çok dikkatli muhasebe yapmaları son derece hayati ve kaçınılmaz hale gelmiştir."

Haberin Devamı

7-K'LI BUNALIM HALİ

Bahçeli açıklamasında, bu dönemi fetret devrine benzetirken, milletin ve devletin 'bunalım ve buhran' halini 'Kriz, Kargaşa, Kaos, Korku, Kutuplaşma, Kavga, ve Karanlık' dan oluşan “7-K”lı tahribat zinciri olarak tanımladı. Bahçeli ayrıca, yargının, yasama ve yürütmeni sorgulamasının da hatalı olduğunu söyledi.