Siyaset Bahçeli 'hareket'e 'hareket'le cevap verdi!
Paylaş
Bahçeli 'hareket'e 'hareket'le cevap verdi!

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ankara'da seçim otobüsünde 'bozkurt' işareti yapan Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi ve "Gayri samimi bir şekilde otobüslerden bir başkasını gördüğünde şöyle (zafer işareti) yapanlar, ülkücülerin harman olduğu yerden geçerken de böyle (bozkurt işareti) yaparak sizi aldatacaklarını mı sanıyorlar? Bu gafillere dersi vereceksiniz, bu gafillere 9 gün sonra haddini bildireceksiniz" dedi

Bahçeli, partisinin Polatlı seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, yerel seçimlere 25 siyasi partinin katıldığını hatırlatan Bahçeli, seçime katılan bütün siyasi partilere başarı diledi. Yerel seçimlerin çok önemli olduğuna işaret eden Bahçeli, vatandaşların ilk kez oy kullanacak olan gençleri yanlarına alarak sandığa gitmelerini istedi. MHP 'nin görevlendirdiği sandık kurulu üyelerinin sandıklar açıldığında çok dikkatli olmasını isteyen Bahçeli, sandık görevlilerinin erkenden sandık başına gitmesini, herkesle tanışmasını, oy vermeye gelenler ile iyi diyalog kurmasını, gün içinde çay veya kahve içmek için sandık başından ayrılmamasını önerdi.

Haberin Devamı

GAFLET İÇİNDELER

Anadolu'yu adım adım dolaştıklarını ve milletin alakasının MHP'ye yöneldiğini gördüklerini anlatan Bahçeli, bunu örtmeye çalışanların "gaflet içerisinde olduğunu" öne sürdü. Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: "Televizyonlara çıkarak 'Kamuoyu araştırmaları yaptırıyoruz, arkasından da bunun siyasi değerlendirmesini konuşuyoruz' diyen besleme unsurlardan olanların değerlendirmelerine aldırış etmemeniz lazım. Hangi kamuoyu araştırmasına sorsanız, '4 bin denekle yaptık biz bunu, AKP şu, CHP bu' diyerek iki parti ile değerlendirme yapıyorlar. Bu değerlendirmeyi yapan insanlar demokrat değillerdir, milli iradeye saygıları yok. Seçime giren 25 parti var, bunların içerisinde milli iradeyi 2 partinin kafesine koymaktadırlar. Ya AKP diyorlar, ya CHP diyorlar, başkası var mı, yok mu, hesaba katmıyorlar. Yok farz ederek milli iradeyi kırıyorlar, demokrasinin ayıbını ortaya koyuyorlar. Bunları alışkanlık haline getiriyorlar. Bunlara dikkat etmemiz lazım. Polatlı'dan sesleniyorum, şu kalabalığa baktığınız zaman bütün deneklerinin en az 10 katıdır. Bu ülkede seçimi kazanma şansı sadece AKP'de, CHP'de değildir.

Haberin Devamı

Polatlı'da vatandaşlarımız haykırıyor, ne AKP, ne CHP; her zaman MHP diyor. Bu sese kulak vermeleri lazım, bu sesi iyi algılamaları, iyi anlamaları lazım. MHP'nin de varlığını Allah'ın izniyle 30 Mart'ta görerek, bu zafere tanık olacaklarını bilmeleri lazım."

GAYRİ SAMİMİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun dün seçim otobüsünden yaptığı bozkurt işaretine atıfta bulunan Bahçeli, eliyle önce zafer, sonra da bozkurt işareti yaparak, şöyle konuştu: "Gayri samimi bir şekilde otobüslerden bir başkasını gördüğünde şöyle (zafer işareti yapıyor) yapanlar, ülkücülerin harman olduğu yerden geçerken de böyle (bozkurt işareti yapıyor) yaparak sizi aldatacaklarını mı sanıyorlar? Bu gafillere dersi vereceksiniz, bu gafillere 9 gün sonra haddini bildireceksiniz, MHP'nin üzerinden kimse kurban kesmeye çalışmasın çünkü MHP hakkını kimseye yedirtmez." Bahçeli, 11 yıllık AK Parti iktidarının sorunları çözmede yetersiz kaldığını öne sürerek, yoksulluk sınırının altında kalan 44 milyon kişinin 13 milyonunun açlık sınırının altında yaşadığını savundu. AK Parti'nin bağımsız olması gereken yasama, yürütme ve yargıyı etkisi altına aldığını iddia eden Bahçeli, dördüncü kuvvet olan basının da baskı altında olduğunu ileri sürdü. Bahçeli, "Bu hal, sayın Recep Tayyip Erdoğan 'ı güç çılgınlığına sürüklemiştir, şaşırmıştır, şımarmıştır ve yoldan şaşmıştır. Şu an Türkiye'de neler oluyorsa son günlerdeki gelişmeler nasılsa ana sebebi budur. Bunu ileride daha iyi anlayacağız beraber" diye konuştu.

Haberin Devamı