Siyaset Bahçeli: Hesap verme korkusu yaşıyorlar
Paylaş
Bahçeli: Hesap verme korkusu yaşıyorlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa değişiklik paketlerine usül ve esastan kapalı olduklarını söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP olarak paketi desteklemeyeceklerinin altını çizen Bahçeli, iktidar partisinin geçmişte sorun yaşadığı kurumlara pakette öncelik verildiğini savunurken, paketin iktidar tarafından hesap verme korkusuyla oluşturulduğunu ileri sürdü.

Bahçeli şöyle konuştu: “İktidar zihniyetinin anayasa değişikliğinden anladığının da, öncelikli kendilerine ayak bağı olduğunu düşündüklerini etkisizleştirmek, eğer fırsat bulabilirlerse yeni dönemde zorbalığın, vurgunun, soygunun önünü olabildiğince açarak, hesap vermek olduğu ortaya çıkmıştır.

"KİMİNLE SORUN YAŞAMIŞLARSA TASLAKTA ÖNCELİK VERİLMİŞ"

Nitekim önerilen sözde değişiklik. AKP iktidarının beğenmediği, onaylamadığı ve engel gördüğü ne varsa, yalnızca o alanda hukuki düzenleme telaşı toplumda kendisine yönelik kuşkuları da, haklı olarak çoğaltmaktadır.

İktidar partisi kiminle geçmişte sorun yaşamışsa, değişiklik taslağında bunlara öncelik vermiş. Anayasa değişikliği bile önemli bir konuyu, hesap verme kabuslarıyla hükümet etme güdüleri arasına sıkışıp kalmıştır. MHP grubu AKP anayasa değişiklik paketlerine esastan ve usulden kapalıdır.”

MHP’NİN ŞANLIURFA MİTİNGİ

Başbakan Erdoğan’ın, ‘Sivas’ın doğusuna gidemiyorlar’ sözlerinden sonra geçen hafta Şanlıurfa’da yaptığı parti mitingi hakkında konuşan Bahçeli, Başbakan Erdoğan tarafından PKK’nın oluşturmak istediği Sivas-Gavurdağ sınırının sürekli dile getirilip, onun ötesine geçemeyeceklerini iddia ederek, Başbakanın MHP’yi tahrik etmeye çalıştığını savundu.

Geçen hafta düzenledikleri mitingte iyi bir şekilde karşılandıklarını ifade eden Bahçeli, bu ilginin doğru adımlar attıklarının bir göstergesi olduğunu öne sürdü.

ANKARA/DHA

2

Haberin Devamı