Siyaset Bahçeli ile görüşen Kılıçdaroğlu: Kaygılarımı paylaştım
Paylaş
Bahçeli ile görüşen Kılıçdaroğlu: Kaygılarımı paylaştım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'nda ilk tur görüşmeleri tamamlanan ve ikinci turu bugün başlayacak olan Anayasa değişiklik teklifiyle ilgili görüşmeler öncesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. Başbaşa görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, 'Bahçeli ile kaygılarımı paylaştım' dedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Delet Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun randevu talebi üzerine bugün saat 12.00'de Meclis'te bir araya geldi ve başbaşa görüştü.

Kılıçdaroğlu’na eşlik eden CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Levent Gök'ün ise görüşmeye katılmaması dikkat çekti.


45 DAKİKA SÜRDÜ


45 dakikalık görüşmenin ardından iki lider açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu görüşme sonrası "MHP Türk demokrasi tarihinin çok önemli bir partisidir. Benim şahsen görüşmeye ihtiyacım vardı. Sayın Başkan'ı ziyaret ettim. Lütfedip kabul ettiler. Anayasa değişikliği ile ilgili kaygılarımı paylaştım. Kendisine çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Devlet Bahçeli ise, kendi görüşünün sorulması üzerine, “Sayın Genel Başkan gerekeni söyledi” demekle yetindi


BAHÇELİ: MİLLETTEN ÜMİDİNİ KESEN CHP YÖNETİMİ...


Bahçeli önceki gün Twitter hesabından yaptığı açıklamada CHP'yi sert ifadelerle eleştirmişti.

Bahçeli, "Milletten ümidini kesen CHP yönetimi, milli iradeye çıkan yolları tıkamak ve hatta kullanılamaz hale getirmek için olmadık yollara sapmıştır. TBMM’de yaşanan kürsü işgalleri, kavga sahneleri, ucuz oyunlar, isnat ve iftiraya varan siyasi söylemler muhataplarını mahcup edecektir" demişti.


BAŞBAKAN YILDIRIM: AŞAĞI YUKARI BELLİ OLUYOR


Kılıçdaroğlu-Bahçeli görüşmesi hakkındaki görüşleri sorulan Başbakan Binali Yıldırım da bu ifadelere atıfla, "Ne konuşacaklar bilmiyorum. Anayasanın birinci tur oylaması tamamlandı. Ama Sayın Bahçeli'nin açıklamalarından ne konuşacakları aşağı yukarı belli oluyor" yanıtını vermişti.

KILIÇDAROĞLU: SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR


Bahçeli'nin açıklamaları partisinin grup toplantısı çıkışında gazeteciler tarafından CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da hatırlatıldı. Bu durumda, planlandığı şekilde Bahçeli ile görüşüp görüşmeyeceği sorulan Kılıçdaroğlu, "Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır" yanıtını vermişti.


ANAYASA GÖRÜŞMELERİNİN İKİNCİ TURU BUGÜN BAŞLIYOR


Birinci tur görüşmelerin tamamlanmasının ardından TBMM içtüzüğü gereği, iki gün ara verildikten sonra ikinci tur görüşmelere başlanabiliyor. Pazar akşamı tamamlanan birinci tur görüşmelerin ardından ikinci tur bugün başlıyor.

Haberin Devamı