Siyaset Bahçeli: Kararı herkes saygıyla karşılamalı
Paylaş
Bahçeli: Kararı herkes saygıyla karşılamalı

Bahçeli: Kararı herkes saygıyla karşılamalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yüce mahkemenin bu kararını herkesin saygıyla karşılaması ve içinden geçilmekte olunan nazik dönemde bölücü terörün amaçlarına hizmet edecek tartışmalardan özenle kaçınmasını" istedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın DTP’nin temelli kapatılması için 16 Kasım 2007 tarihinde açtığı dava bugün sonuçlanmıştır.

İki yılı aşkın bir mesai sonrası, Anayasa Mahkemesi siyasi partilerin faaliyetlerinde uyulacak esaslar hakkında Anayasamızda ve Siyasi Partiler Kanunu’nda yer alan hükümler uyarınca bir inceleme yapmış ve DTP’nin terör ve şiddetle ilişkisi ve bölünmez bütünlük aleyhindeki faaliyetlerin odağı olduğunu tespitinde bulunarak bu partinin temelli kapatılmasına karar vermiştir.

Bu kararda dikkati çeken bir husus, 2 DTP’li milletvekilinin milletvekilliği düşürülerek siyasi yasak kapsamına alınması olmuştur. Bu milletvekilleri dahil 37 DTP yöneticisine siyasi yasak yaptırımı uygulanmıştır.

Haberin Devamı

Yüce mahkemenin kararının açıklanması ile DTP’nin siyasi faaliyetleri son bulmuş ve malları Hazineye devredilmiştir. Bugün itibariyle kapatılan DTP’ye mensup milletvekilleri bağımsız milletvekili haline gelmişlerdir.

Yüce mahkemenin bu kararını herkes saygıyla karşılamalı ve içinden geçmekte olduğumuz nazik dönemde bölücü terörün amaçlarına hizmet edecek tartışmalardan özenle kaçınmalıdır."