Siyaset Bahçeli'den flaş Musul ve Başkanlık açıklamaları
Paylaş
Bahçeli'den flaş Musul ve Başkanlık açıklamaları

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeminde Musul operasyonu, Başkanlık sistemi ve terörle mücadele gibi sıcak başlıklar vardı. Bahçeli, zaman zaman çok sinirlendi. Sesi yükseldikçe yükseldi

İşte Bahçeli'nin açıklamalarının satır başları:

Geçtiğimiz hafta PKK'lı caniler 3 askerimize, 3 korucumuza, 2 polisimize kıymışlardır. Milli Güvenliğimiz büyük ölçüde risk altındadır. Çevremizde silahlar konuşmakta kanlı çatışmalar hızla yaygınlaşmaktadır.

17 Ekim'de başlayan Musul operasyonu gittikçe kızışmaktadır. Türkiye'nin Musul operasyonuna katılıp katılmayacağı tartışması sıcaklığını korumaktadır. ABD Savunma BAşaknı Türkiye ile Irak'ın prensipte anlaştığını açıklasa da Bağdat yönetimi tam tersi açıklamalar yapmıştır. Musul'un teröristlerden temizlenmesi harekatı derhal yapılmalıdır.

IŞİD, Kerkük'e hunharca saldırmış, PKK da Kerkük'e üşüşmüş sözüm ona Peşmerge ile iş birliği yapmışlardır. PKK'nın Kerkük'te ne işi var? Hükümetin yaptığı bir uyarı olmuştur. IŞİD ve FETÖ ne ise PKK da aynı şey değil midir?

Irak istemiyormuş, Suriye karşı kıkıyormuş, ABD'nin işine gelmiyormuş! Kerkük infaz edilirken biz rahat edemeyiz. Kürdistan'ın kurulması için oyunlar oynayanlar akıllarını başına alsınlar. Herkes bilsin ki biz okumuzu atıp, yayımızı da hala asmadık. Asmaya da hala niyetmiz yok!

BAŞİKA'DAN ÇEKİLMEK HAKKARİ'DEN ÇEKİLMEKTİR


Şu anda Başika'dan çekilmek Hakkari'den çekilmek ile eş değerdir. Kuyumuzu kazanların kuyruğuna basar, enselerinden tutarız. Türkiye'nin varlığını koruma noktasında bu milletin ne eri tükenir, ne de nefesi.


TÜRK BAYRAĞI'NIN YAKILMASI


Kuyumuzu kazanların kuyularını kazar, enselerinden tutarız. Bölge ve dünya ile bağımızı kesmemizi bekleyenlerin alınlarını karışlarız. Türk'e kefen biçmeye kalkanlara aziz milletimiz gökkubbeyi başlarına yıkar. Türk Bayrağını yakan şerefsizlere de şunu söylüyorum; bayrak bizim ruhlarımızda asılıdır, bu iğrençliği yapanların bunu anlaması imkansızdır. ABD'nin gölgesine sığınan korkak ve kuklaların bayrağımıza saldırması efendilerinin emirleridir. 'Osmanlı işgali bitti' yaygarasıyla Türk bayrağını ayaklar altına alanların onurları varsa, ar ve namuslarına sürülen lekenin temizlenmesidir.

"GİDECEK BAŞKA YERİMİZ YOK"



Türk milleti, milli onuru korumak için kıtalar arası mekik dokudu. Bozgunların bir daha tekerrür etmemesi için ecdada namus sözü verildi. Bu nedenle gidecek başka yerimiz yok. Başka vatanımız yok! Türkiye başkent Ankara'yı merkezine alıp, 360 derecelik çember çizerek her konuya kafa yormalıdır. Musul'a sokulmazsak Ankara'yı tehlikeye atarız. Türkiye ardından sürükleyen, örnek olan bir ülke olmalıdır. Devletimize milletimize kast etmeye çalışan barbarlara tek ses olalım, hep beraber Türk vatanını sonuna kadar müdafaa edelim.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI


MHP sanal gündemlerle oyalanan bir anlayışa sahip değildir. 47 yıldır millete rağmen adım atmadık, bundan sonra da atmayacağız. Türk devletinin varlık haklarını tahrip etmek isteyenlere hoşgörü göstermeyeceğiz. Muhalefet etmekle, eleştirmekle, milletimizin beklentilerini karşılayamayacağımızı iyi biliyoruz. Türkiye'nin sorunlarının farkındayız. Her teklifimiz, değerlendirmemiz, arayışımız bir fikri ve ahlaki zemine yaslanmaktadır. Biz devletin tıkandığını, anayasanın askıya alındığını söylüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'nı millet seçti, bu tartışmasızdır.

İSTER MORS ALFABESİYLE İSTERSE DUMANLA İLETİŞİM KURALIM


Ancak, seçen milllet, anayasayı rafa kaldırarak başkan olsun demedi. Kim ne söylerse söylesin, devlet idaresi hukukun üstünlüğü ile çelişmektedir. Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsızlığını ihlal etmesi anarşi ve kaosu tetikleyecektir. Sırf millet seçti bahanesiyle fiili başkanlığa mazeret uydurulması boş bir çabadır. Fiili durumun hukuki içerik kazanması için demokratik bir sürecin işletilmesi en geçerli ikinci yoldur. Mahalleyi ayağa kaldırmak için bizim başkanlık sistemine olumlu baktığımızı söyleyenler bu kanıya nasıl varmıştır? Daha nasıl izah ve açıklama getireyim? İster Mors alfabesi, ister dumanla iletişim kuralım kendilerini ikna edelim.

BUNLAR NATO KAFA NATO MERMERDİR


MHP, parlamenter sistemden yanadır, revize edilmesini istemektedir. Ne çare kulp takmayı sürdürüyorlar. Mahşer midillisi gibi ortalıkta gezinip koro halinde bize saldırıyorlar. Bizim ağzımızdan evet ya da hayır çıkmamışken, anayasa teklifinin ne içerdiği belli değilken, referandum yapanlar darbe şakşakçılarıdır, kriz hevesçileridir. Bunlar nato kafa, nato mermerdir. MHP'nin TBMM'de tercihi ne olursa, milletin karşısında da tıptıp aynısı olacaktır. 28 maddelik bir anayasa değişikliği yapıldı. Neden hayır oyu kullanacağımız broşür haline getirdik. Meclis'te hayır dedik, referandumda da hayır dedik. Meclis'te evet dersek, milletin huzurunda da evet deriz. Özümüz de, sözümüz de birdir.

Haberin Devamı