Siyaset Bahçeli: Ya kaçacak ya Yüce Divan'a gidecek
Paylaş
Bahçeli: Ya kaçacak ya Yüce Divan'a gidecek

Bahçeli, Kırşehir mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir yol ayrımına sürüklendiğini söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bir tarafta yoksullar var, bir tarafta da rant ekonomisinden beslenen AKP’nin yeni türedi zenginleri var. Lale devri, sülale devri yaşıyorlar ama yoksulluğu istismar ederek lale ve sülale devrindeki yakınlarını, yalakalarını, akrabalarını, evlatlarını daha da zengin yapmanın gayreti içerisindeler" dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, partisince, Kırşehir’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bir yol ayrımına sürüklendiğini, insanların temel sorunlarının da bunun arkasına saklanmak istendiğini savundu.

Belediye ses sisteminden bir kadın görevlinin yaptığı anonsun alanda bulunanlarca yuhalanması üzerine, "MHP’yi yolundan alıkoymak isteyenler belediye çalışanlarını da istismar ediyorsa esas hesabı onlardan soracaksınız. O hanımefendiyi alkışlayın, o çocuğuna ekmek götürmek için onu yapıyor" dedi.

Türkiye’nin en önemli sorununu işsizlik olduğunu dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti:
"İşsizlik önemli bir ekonomik sorundur ama sosyal yönden çok büyük bir tehlikedir ve toplumsal yaranın açılımına fırsat verir. O sebepten dolayı işsizlikle mücadele mutlaka ve mutlaka yapılmalıdır. İşte MHP önümüzdeki toparlanma ve onarım sürecinde işsizlikle mücadeleyi esas alarak, insan odaklı, istihdam dostu, üreten ekonomiyle işsizlikle mücadeleye kararlı ve yüzde 7 büyüme hızıyla her yıl 700 bin kardeşimize iş vermeyi namus sözü olarak sizlere veriyor.

Haberin Devamı

Rant ekonomisiyle, yani faizle, sıcak parayla, özelleştirme oyunlarıyla, arsa spekülasyonlarıyla geçimini temin edenler işadamı değildirler. İşadamı üreten insandır, üretileni pazarlayan satan insandır. Dolayısıyla 1 kişi de olsa 10 bin kişi de olsa vatan evladına ekmek kapısını açan insandır. Onun için MHP, üretim ekonomisinde çalışan, bütün işadamlarına, işverenlere -eğer bir kişiyi ekmek sahibi yapacaksa- her türlü desteği verecek ve istihdam yaratan, katma değer yaratan işadamlarının hepinizin huzurunda elini öpecektir. Çünkü, işsizlik bu kadar yaygınken bunu yapmak mecburiyetindesiniz. Yarın bu sosyal patlamanın fitili olur, Türkiye karma karışık olur, aileler, perişan olur."

-"İŞSİZLİK, YOKSULLUK VE GÖÇ"-

Türkiye’de 13 milyon kişinin yoksulluk sınırının altında olduğunu ifade eden Bahçeli, toplumun gittikçe yoksullaştığını öne sürdü.
Bahçeli, işsizlik ve yoksulluğa karşı siyasi iktidarlar istihdam artırıcı tedbirler geliştiremediğinde vatandaşın göç etmeye başladığını ifade ederek, bugün Kırşehir nüfusunun 2-2.5 katının Ankara’da yaşadığını anlattı.

Haberin Devamı

"Eğer bunlar Kırşehir’de ekmek bulabilseydi, bu baba diyarını terkedebilirler miydi" diye soran Bahçeli, şöyle devam etti:
"Ama oraya her giden de ekmek bulamıyor. Çünkü, İstanbul gibi, Ankara gibi, İzmir gibi, Adana gibi, Gaziantep gibi büyükşehirlerin arka sokakları çok büyük tehlikelerle dolu. Genç bir evladımız oraya gitmiş. İş de bulamıyor, kimsesiz kalmış, çaresiz kalmış. Tekrar baba evine de dönmeye utanıyor. O zaman ’burada zorla kalayım’ diyor, bazı işler peşine gidiyor, bakıyorsunuz suça yönelik faaliyetlere düşüveriyor. Çünkü aç. Birşey yapması lazım ve suça yöneliyor. Bazıları da o büyük şehirlerin arka sokaklarında, her türlü ahlaksızlığın yaşandığı sokaklarda gençliğini heder ediyor ve kaybolup gidiyor. Böylelikle işsizlik, yoksulluk ve göç, Türkiye’nin en önemli sorunu oluyor. Bu sorunların içerisinde bir sorun da kendiliğinden türüyor, o da asayişsizlik.

Türkiye’de suç oranları artıyor. Şu an cezaevindekilerin büyük çoğunluğu adi suçlu olarak yatıyor. Kadına yönelik şiddet artıyor. Aileler parçalanıyor. Kimisi baba evine gidiyor ama kimisi oraya da gidemezse büyükşehirlerdeki sığınma evlerine müracaat ediyor. Sığınma evleri de dolunca genç kadın, sokakta kalıyor ve birçok tehlikelerle karşı karşıya kalıyor. Her yerde söylüyorum, bugün kadına yönelik şiddetten dolayı parçalanarak katledilmiş, orman içinde veya otoban kenarlarında 300’e yakın kadın cesedi bulunmuştur."

Haberin Devamı

-"YA KAÇACAK YA YÜCE DİVANA GİDECEK"-

"Böyle bir durumda 9 yıl iktidarda olan Sayın Başbakan hayal peşinde koşacağına, çılgın projeler yapacağına bu ülkenin insanlarının gerçeğiyle niye yüz yüze gelmiyorsun?" diyen Bahçeli, şunları kaydetti:
"Onlar yolunu bulmuşlar. Allah onları ıslah etsin. Bir tarafta yoksullar var, bir tarafta da rant ekonomisinden beslenen AKP’nin yeni türedi zenginleri var. Lale devri, sülale devri yaşıyorlar ama yoksulluğu istismar ederek lale ve sülale devrindeki yakınlarını, yalakalarını, akrabalarını, evlatlarını daha da zengin yapmanın gayreti içerisindeler. Şimdi de kalkmışlar 3. dönemi istiyorlar. Aziz vatandaşlarım bunlara vermeyelim, vermeyeceğinizi bildiği için de çok rahatsız çok huzursuz, her gece kabus görüyor, her gece nasıl iftira edeceğini düşünüyor, sabah meydana geldiğinde de onları söylüyor. Milleti birbirine düşürerek kendi iktidarının devamını istiyor. Millete hizmet için değil, ya kaçacak ya Yüce Divana gidecek, başka yolu kalmamış."

Haberin Devamı

Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarda kalabilmek için her yolu denediğini kaydederek, şöyle dedi:
"Şimdi yeniden başlamışlar, paket dağıtımı, para dağıtımı... Bu paket demokrasisine aldanmayın. Bu paketin ne olduğunu iyi bilin. Bu paket sizindir, sizin helalinizdir. Buradaki esnafın, serbest çalışanların vergileriyle yoksula akması gereken paralardır. Alırken utanmayın, sıkılmayın, alın paketi ama senin oyuna, senin iradene ambargo koyarak, bu paketi sömüren, oradan yoksulluğu sömürerek kendi yakınlarının yumurta ticareti, gemi ticareti veya mısır ticaretiyle 16 yaşında zengin yapan insanlara karşı da bir tavır koy. De ki (Alıyorum paketi, bozuyorum oyunu, vuruyorum tokadı)"

9 yıllık tahribatın onarılması gerektiğini belirten Bahçeli, "Her yönüyle dağıtılmış bir Türkiye’nin toparlanması lazım. Üniversite imtihanlarından tutun, bilmem neye kadar herşeyde büyük bir yozlaşma var. Bu sıkıntıyı aşabilmek için bir toparlanma ve onarım hükümetine ihtiyaç var. İşte MHP bu onarım ve toparlanma hükümetine talip olarak, tek başına iktidar olmayı düşünüyor" diye konuştu.
Her yıl 700 bin insana iş bulacaklarını ve asgari ücreti 825 liraya çıkaracaklarını belirten Bahçeli, iktidara geldiklerinde yapmayı planladıkları diğer projeleri de anlattı.

Bahçeli, yoksul ailelere dağıtacakları Hilal Kart’ın uygulamasıyla da ilgili bilgiler vererek, "MHP olarak iktidara talibiz. AKP’ye, özellikle de Recep Tayyip Erdoğan’a söyleyeceğimiz bir söz olsun; ’Dur artık ve git’ diyelim. MHP’ye de artık zamanı geldi, iktidara gel diyelim" dedi.