Siyaset Bahçeli: Yapılan, Türk milletine düşmanlıktır
Paylaş
Bahçeli: Yapılan, Türk milletine düşmanlıktır

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında konuştu

İsrailli askerlerin, Filistin’e insani yardım götüren gemiye saldırmasına değinen Bahçeli saldırının Türk milletini hedef aldığını savunurken, İsrail’e karşı yeni bir strateji geliştirilmesi gerektiğini savunurken, Büyükelçinin süresiz olarak geri çekilmesi, el konulan gemilerin iade edilmesi, ve İsrail’in Türk milletinden özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında konuştu. Filistin’e insani yardım götüren geminin İsrail askerlerinin saldırısına uğramasına değinen Bahçeli, saldırının Türk milletine karşı açık bir düşmanlık göstergesi olduğunu ve bu olayın ardından İsrail ile ilişkilerde yeni bir strateji geliştirilmesi gerektiğini savunan Devlet Bahçeli şöyle konuştu:

“İsrail’deki büyükelçimiz geri çekilmiştir. Bu çekilme süresiz olmalıdır. İsrail’le askeri alandaki ilişkiler ve savunma sanayinde sürdürülen işbirliği kesilmelidir. Bir süredir geçici üyeliği Türkiye’de olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi nezdindeki girişim yerinde ve doğrudur. Bu platformda kınama, çözüm ve tazminatlar için girişimde bulunulmalıdır. İsrail’in alıkoyduğu, hayatını kaybeden, yaralanan ve tutulan vatandaşlarımız ile yardım gemileri acilen iade edilmelidir. Bu düşmanca tavrın sonucunda ortaya çıkan mağduriyetin ve kayıpların hakları ve hukuku mutlaka takip edilmeli ve İsrail’den tazminat talep edilmelidir. Türk milletine yönelik bu düşmanlığın özrü ve pişmanlığı, İsrail’in resmi ağızlarından mutlaka istenmeli, cinayetlere neden olan sorumluların ortaya çıkartılması ve adalete sevki talep edilmelidir.”

Haberin Devamı

'BU UTANÇ, BAŞBAKANIN ALNINDA KALACAKTIR'

Hükümetin açılım politikalarını tüm uyarılara rağmen sürdürdüğünü, ancak terör saldırılarının arttığını kaydeden Bahçeli, bunun bir utanç tablosu olduğunu savundu. Aynı politikaların uygulanmasının sürmesi durumunda, bu durumun Başbakan Erdoğan’ın alnında bir leke olarak kalacağını ileri sürdü. Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Böyle giderse, Bu zillet böyle devam ederse, Bu küçülme sürerse ve Böylesine boyun eğerseniz, Buradan uyarıyorum, bu aziz millet biliniz ki, tarihindeki melunları olduğu gibi sizi de sırtından atar ve tarihin çöplüğüne ilelebet gönderir. Ve ne üzücüdür ki, bütün bu rezaletler büyük hakan Fatih’in İstanbul’u fethinin 557. yıl dönümünde gerçekleşmektedir. Ve hazindir ki, bu seviyesizlikler kurtarıcı ve kurucu kahramanların yola çıktığı ilk adımın 91. yıl dönümünde vuku bulmaktadır. Bu utanç, Sevr’i yediden hortlatmaya çalışan AKP zihniyetinin sabıkasına yazılmış bir cürümdür. Bu utanç, İstanbul’u yeniden Bizans yapmaya çalışan Başbakan Erdoğan’ın alnında siyaseten silindiği yıllarda bile bir leke olarak kalacaktır.

Haberin Devamı

“PARÇALAYAN GİDECEK, BİRLEŞTİRECEK GELECEK”

Hükümetin başarısız politikaları nedeniyle iktidardan gideceğini savunan Bahçeli, kendi partisinin iktidara geleceğini savunurken, şunları söyledi:

“Makamlar, mevkiler geçicidir, önemli olan millete hizmettir. Yapamayan gidecektir. Yapamayacağı anlaşılan gidecektir. Tahrip eden gidecektir. Ayıran, bölen, parçalayan gidecektir. Başaracak gelecektir. Birleştirecek gelecektir. Yapacak olan gelecektir. Milletim hiç korkmasın. Milliyetçi Hareket varsa umut vardır, çare vardır. Milliyetçi Hareket mutlaka gelecek ve muhakkak başaracaktır.”

ANKARA / DHA