Hakan Çelenk Bahçeli yine yetişti imdada
HABERİ PAYLAŞ

Bahçeli yine yetişti imdada

Haberin Devamı

Başkanlık sistemi ülkenin gerilim konusuydu. 80 milyonun iç barışı pahasına, bir kişinin şahsi hırsları için sistem değiştirmek olarak görülüyordu. 15 Temmuz sonrası ise hükümet başkanlık ısrarının ülkeyi uçuruma sürüklediğinin farkında gibiydi. Koca AKP kitlesi önceden her dakika ağızlarından düşürmedikleri başkanlığı bıçak gibi kesmişti. Belli ki talimat alınmıştı. Millete sevimsiz gelen konu gündemden düşürüldü.

İmdada yine Bahçeli yetişti. “Getirin” dedi Meclis’e.

Binali Yıldırım “Bahçeli bizi cesaretlendirdi” dedi.

Elbette artık başkanlığı gündemde tutmaya cesareti var. Ne de olsa konuyu muhalefet açtı. İstemem yan cebime koy gibi bir durum.



AKP medyası şimdi komutu alır: Dikkat, tekrar başkanlık konuşulacak, konuş! Muhalefet mecburen yanıt verir. Biz de bu kadar hayati mesele arasında Erdoğan’ın kariyer pozisyonunu konuşuruz. Başkanlık konusunu tekrar halka açmanın yükünü iktidardan almak, Erdoğan’ın yolunu temizlemektir.

Bahçeli 2002 erken seçimi, 7 Haziran seçimi koalisyon kaçaklığından sonra AKP’ye üçüncü büyük jestini yaptı. MHP “AKP ile gizli anlaşma yok” diye açıklama yaptı. Doğrudur. Gizli saklı bir şeyden söz etmek yersiz. İki parti yönetimi açıkça ortak politika yürütüyor.

Kendisiyle çelişiyor

MHP Genel Başkanı Bahçeli bir yandan gündemi karıştırırken diğer yandan başkanlığa karşı çıktığını anlatıyor ve şöyle diyor: “Merhum Türkeş Bey’in (1970’lerden) 1997’de vefatına kadar bir defa olsun başkanlık sistemini gündeme getirmediği, aksine Özal’ın başkanlık arzularına karşı çıktığı hatırımızdadır.”

Yani Alparslan Türkeş karşı olduğu için başkanlığı gündeme bile getirmemiş, taa ki Özal konuyu açana kadar. Bahçeli’nin örneğinde olduğu gibi başkanlığa karşı olan, konuyu gündeme bile getirmezmiş!

Millet ister mi?

Bahçeli Erdoğan’ın başkanlığı için yolun girişini açtı ama yol hâlâ fazlasıyla taşlı. Irak’ta, Suriye’de ülke savaşın eşiğine getirilmiş. Her gün şehit kanı akıyor, siviller teröre kurban gidiyor. Eğitim sistemi çökmüş. Millet kredi borcunu günlük çevirmekten yarınını hesap edemez olmuş.

Hükümet “Yeni İstiklal Savaşı veriyoruz” söylemiyle ülkenin 14 yılda beka sorununa düştüğünü itiraf noktasına gelmiş. Böyle ortamda derdimiz başkanlık olursa bunun faturası ülkeye çıkar. Bu ortamda millet başkanlığı istemeyecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder