Gündem Bahçeli'den 10 Kasım mesajı

Bahçeli'den 10 Kasım mesajı

Paylaş
Bahçeli'den 10 Kasım mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '10 Kasım'ı bir matem günü olarak değil, Gazi Mustafa Kemal'in fikir ve düşüncelerinin tekrar konuşulduğu, bir kez daha paylaşıldığı, ilave olarak anlaşılıp anlatıldığı bir zaman dilimi olarak görmek lazım' değerlendirmesinde bulundu

Bahçeli, Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75. yılı nedeniyle yayımladığı anma mesajında, her nefsin ölümü tadacağını ama önemli olanın yaşarken yapılan muhterem hizmetler kadar vatan, millet ve devlet için gösterilen fedakarlıklar olduğunu vurguladı.

Gazi Mustafa Kemal'in bunu başardığını, Türk milletinin varlığı, birliği ve bağımsızlığı için hiçbir görevden kaçınmadığını ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Gazi'nin fani hayatı emri hak vaki olduğunda elbette sonlanmıştır; fakat 57 yıla sığdırdığı muazzam eserleri, bıraktığı milli emanetleri, sergilediği üstün vazife ve mücadele şuuru üzerinde titrediğimiz bir miras olarak hepimize vasıl olmuştur. Bununla birlikte 10 Kasım'ı bir matem günü olarak değil, Gazi Mustafa Kemal'in fikir ve düşüncelerinin tekrar konuşulduğu, bir kez daha paylaşıldığı, ilave olarak anlaşılıp anlatıldığı bir zaman dilimi olarak görmek lazım. Bizzat kendisinin, 'beni görmek demek behemehal yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir' sözleri de bunun bir işaretidir."

Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'ni itibarsızlaştırma, hatta imha çabalarının hız ve derinlik kazandığı bugünkü talihsizliklerle dolu günlerde, Gazi'nin birleştirici, toparlayıcı, ufuk açıcı, cesaret ve heyecan verici milli fikir ve kanaatlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu savunarak, şöyle devam etti:

"Ancak yönetim tarzları keyfi, siyasi tercihleri sarsak, ahlaki seviyeleri düşük, samimiyet dereceleri eksik olanların Gazi Mustafa Kemal'in söz ve eserlerini hakkıyla kavraması, kendilerine pay çıkarmaları doğal olarak imkansıza yakındır. Dileğim naçiz vücudunun toprak olacağını söylerken, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalacağını müjdeleyen Gazi Mustafa Kemal'e yüz çevrilmemesi, emanetlerine hıyanetlik edilmemesidir. Bu düşüncelerle vefatının 75. senesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, manevi hatırasını saygıyla yad ediyorum."

AA

Haberin Devamı