Siyaset Bahçeli'den af açıklaması
Paylaş
Bahçeli'den af açıklaması

Bahçeli'den af açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’nin açılışının 90. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada kamuoyunda ‘Taş atan çocuklar’ olarak bilinen, hükümlü ve tutuklu çocukların affına ilişkin söyledikleri ile ilgili açıklama yaptı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çocuk affı önerisi ile ilgili olarak “Tüm çocukların salınmasından çok kamu vicdanına uygun çözüm bulunmalı” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’nin açılışının 90. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada kamuoyunda ‘Taş atan çocuklar’ olarak bilinen, hükümlü ve tutuklu çocukların affına ilişkin söyledikleri ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Baheli’nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün TBMM’nin 90. yılında yaptığımız çocuk suçlulara af teklifi de yalnızca bunların Ceza İnfaz Kurumlarından salıverilmesi şeklinde bir çözüm değil, beraberinde kapsamlı tedbirler zincirini de devreye sokacak kökten ve esastan bir toplumsal rehabilitasyon önerisidir. Bu kapsamda olmak üzere, böylesi bir af çalışmasından önce hükümete düşen görev:

- Yeniden hayata hazırlık sürecine intibak edecekleri toplumsal ve pedagojik ön tedbirleri bir an önce alması,

- Suçlu çocukların ailelerinin onları kabule hazır oldukları sıcak ve esirgeyici bir ortamın sağlanması,

- Aileye çocukların korunması ve himayesi için yasal sorumluluk ve zorunluluk yüklenmesi,

- Terör odakları ile bağı ve bağlantılarının mutlaka kopartılması,

- Ve onları yeniden suça yönlendirecek bireysel eğilimler, toplumsal baskılar veya psikolojik ortamın ortadan kaldırılmasıdır.

Bütün bu ön hazırlıkların tamamlanmasından sonra işlediği suça göre yapılacak bilimsel ve adli bir tasnifle bir nedenle suça karışmış çocuklarımızın yeniden ailelerine, arkadaşlarına ve topluma dönmeleri mümkün olacaktır. Elbette hukuki düzenlemeler de bu kapsamda ele alınmak durumundadır. Bu konuda karar aşamasına gelindiğinde ise suçlu çocukların tamamının salıverilmesinden ziyade bu çocukların topluma kazandırılması arayışı ile çocukların işledikleri suça maruz kalmışların incitilmeden orta bir yol bulunması ve kamu vicdanının cevaz verebileceği çözümde anlaşılması esas olmalıdır. Unutmayalım, bugün milyonlarca genç evladın bulunduğu ülkemizde her hanede bir çocuk vardır ve bu talihsizlikler her an her ailenin başına gelebilir. Tekraren diliyoruz ki, çocuklarımız ne suçlu olsunlar, ne de suç işlesinler ve ne de suça maruz kalsınlar. Lider ülke Türkiye’nin mimarları olsunlar, iş sahibi aileleriyle huzur içinde, milletiyle gurur duyarak, al bayrağın gölgesinde, alın terleriyle, el emekleriyle, pırıl pırıl zekalarıyla bu topraklarda kardeşleriyle iftihar ederek yaşasınlar. En samimi temennimiz ve hedefimiz budur.”

Haberin Devamı

DHA