Siyaset Bahçeli'den bölünme uyarısı
Paylaş
Bahçeli'den bölünme uyarısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önlem alınmadığı taktirde Türkiye'nin bölüneceği uyarısında bulundu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın kuruluşlarının Ankara’daki temsilcileriyle bir araya geldi.

“PARTİ KAPATMAYA KARŞIYIZ ANCAK BİR İSTİSNAYLA”

Kahvaltılı toplantıda, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli, DTP’nin kapatılmasıyla ilgili bir soru üzerine parti kapatmaya karşı olduklarını, AKP’nin kapatılmasıyla ilgili dava sürecinde de dile getirdiklerini hatırlattı.

Bahçeli, bu duruma bir istisna olarak, bir partinin, terör ve şiddet olaylarının odağı haline gelmiş olmasının anlaşılması halinde partilerin kapatılabileceği fikrini savunageldiklerini de sözlerine ekledi. Bahçeli, yargı kararına saygı duyulması gerektiğine ve MHP’nin de buna saygı duyduğuna işaret etti.

“İSTİFALARIN KABULÜ YÖNÜNDE OY KULLANIRIZ”

Kapatılan DTP’nin bağımsız kalan vekillerinin istifa kararını da değerlendiren Bahçeli, bunun bir ‘tercih’ olduğunu ve bu karara da saygı duyduklarını belirtti. Bahçeli, istifaların, TBMM genel kuruluna gelmesi halinde, MHP’nin, bu istifaların kabulü yönünde oy kullanacağını bildirdi.

“SOKAK GÖSTERİLERİ AYAKLANMA PROVASI"

“Son günlerde, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaygın olarak sergilenen sokak gösterileriyle ilgili fikrinin sorulması üzerine Bahçeli, AKP’nin, 7 yılı aşkın iktidarı boyunca, gerilim stratejisine dayalı, cepheleşme ve kamplaşmayı öngören ve çatışmayı körükleyen bir anlayışla siyasi tavrını ortaya koyduğunu iddia etti.

Bahçeli, böyle bir sürecin halen devam ettiğini kaydetti ve söz konusu sokak gösterilerini de ‘ayaklanma provası nitelikli’ olarak değerlendirdi.

“ÖNLEM ALINMAZSA KURTARILMIŞ BÖLGELER YARATILIR VE ÜLKE BÖLÜNÜR”

Hükümetin demokratik açılımını da eleştirmeye devam eden Bahçeli, gerekli önlemler alınmadığı takdirde, ‘ayaklanma’ diye tabir ettiği sokak gösterilerinin yayılarak, ‘kurtarılmış bölgeler’ yaratılabileceğini ve bunun da ülkeyi bir bölünmeye götüreceğini ileri sürdü.

“CUMHURBAŞKANI, BAKANLAR KURULUNA BAŞKANLIK ETSİN“

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, liderleri bir araya getirmesi projesinin hatırlatılması ve böyle bir toplantıya katılıp katılmayacağının sorulması üzerine Bahçeli, benzer bir toplantının geçmişte de yapılmış olduğunu anımsattı ve bu toplantının başarısızlıkla sonuçlandığını savundu.

MHP lideri, Cumhurbaşkanı Gül’ü, ‘açılımın bir tarafı’ olarak niteledi ve “Açılımın ayrışmaya dönüştüğü bir ortamda yapılacak bir toplantı çok geç kamış bir toplantıdır,” diyerek böyle bir toplantıya katılmayacakları konusundaki karalılıklarını yansıttı. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Gül’e, böyle bir toplantı düzenlemek yerine, Bakanlar Kuruluna başkanlık etmeyi tavsiye etti.

3

Haberin Devamı