Siyaset Bahçeli'den çok sert açıklamalar
Paylaş
Bahçeli'den çok sert açıklamalar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında, iktidar hakkında çok sert açıklamalarda bulundu

Bahçeli, konuşmasında Başbakan Erdoğan’ı sert şekilde eleştirerek, “Başbakan’ın yönetimi ülkeye kan kusturuyor” dedi. İşte Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

Başbakan ülkeye, halka kan kusturuyor. Bu kafa yapısı halkımızı zora sokmaktadır.

İnsanlarımızı başlarına ne geleceğini bilemeden korkarak yaşamaktadır. Bu saygısız, vicdansız, küstah davranışları hiçbir vatandaşımız hak etmemektedir. AKP despotluğu sadece vatandaşlığımıza işlemektedir. Özellikle 12 eylül referandumunda oy artırmak için söylenen vaatlerin hiçbiri yapılmamıştır.

AKP ile birlikte bin yıllık kardeşliğimiz yıpratılmış, milletimiz bölünmenin eşiğine getirilmiştir. “Yasaklarla mücadele edeceğiz” sloganıyla başa gelmiş ama hiçbir şey yapmamıştır. “Tek millet” sloganını ağzında düşürmemiş ama PKK'lılarla işbirliği yapmıştır. Halkın gelecek ümidi kalmamıştır, sabır taşı çatlamıştır. İşsizliğe çare bulunmazsa Türkiye'yi karanlık günler beklemektedir. Kirlilik, yolsuzluk ve hırsızlığın önü alınamazsa felaket gelecektir.

İçinde bulunduğumuz durum ciddidir. Bu haliyle önümüzdeki seçimler daha da bir önem kazanmıştır. Siyasi iktidarın yenilenmesine ihtiyaç vardır. AKP ile daha fazla gidilmesi, ülkemizi dönüşü olmayan bir yola sürecektir. Halkımız demokrasinin mührünü AKP'nin elinden alacaktır. 1000 yıllık kudretiyle azametli yumruğunu iktidarın kafasına indirecektir. Vatandaşımız AKP hükümetini alaşağı edecektir. AKP en büyük yalanlarını ve pisliklerini kendi dönemlerinde gerçekleştirmiş Biz bu pislikleri temizleyecek ve AKP hükümetinin burunlarından bir bir getireceğiz.

“MISIR ÇAĞRILARINDA ART NİYET VAR”

Mübarek sonrası ortaya çıkan manzara bizim başka bir şey düşünmemize engel olmuştur. Bu zaman kadar deneyimler sürekli gerçekleri göstermiştir.

Mısır'daki yeni yönetim yapısı son derece düşündürücüdür. Şüphesiz askeri bir yönetimini başa gelmesi bizim anlayışımızla asla uyuşmamaktadır. Mısır için yapılan çağrılar bir art niyet vardır. ABD ile aynı dilde konuşan AKP hükümetinin temennilerinin ne kadar taraflı olduğu belli olmuştur.

Başbakan Erdoğan'ın "Mısır'da kaybeden statüko kazanan demokrasidir" demesi tamamen yalandır, taraflıdır. Mısır'da demokrasinin kazandığını söylemek çarpıklıktır. Hükümetin 12 Eylül'de hesaplaşma sözlerinin ne kadar ucuz bir kandırmaca olduğu netlik kazandırmıştır. AKP söz ve duruşunda art niyetlidir ve samimiyetsizdir. Ülkemizde kavganın ismi haline gelen AKP hükümetini yapacağı bir şey kalmamıştır.

Mübarek'in gitmesi hepimizin bildiği bir sondur. İnşallah Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi de gidecek ve halk AKP'yi geldiği gibi gönderecektir.

163 ASKERİN TUTUKLANMASI TESADÜF MÜ?

Mısır'daki gelişmelerden sonra 163 asker tutuklanması bir tesadüf müdür, düşündürücüdür. Ne ilginç bir tesadüftür ki AKP klasiği haline gelen darbe iddiaları ısıtılıp ısıtılıp sunulmaktadır. Baskı ve zor kullanarak korku uyandırmaya çalışmaya devam ediyorlar. İktidar darbe yanlısı ve karşısı olarak ikiye ayırmaya, toplum sessiz kalmaya mahkum edilmektedir.

KİMSE BİZE DERS VERMEYE KALKMASIN

Hukuk ve demokrasinin yeri TBMM'dir. Siyasi iktidarın değişeceği tek yer sandıktır. Yakın tarihlerde darbelerin yaşandığı hepimizin malumudur. Darbelerde partimizde bunun acısını çekmiş, dava arkadaşlarımız dünya durdukça nefretle hatırlayacağımızı herkes bilmelidir.

Kimse bize demokrasi dersi vermeye kalkmamalıdır. Çarpık demokrasi anlayışı da darbe kadar tehlikelidir. Değişik siyasi görüşlere saygı gösterebilen bir anlayış, yönetim olmalıdır. Demokrasiye yönelik tehlike sadece siyaset dışından gelmemektedir.

Kutuplaşmanın olduğu yerde zaten demokrasi içten içe çürümektedir, en büyük tehlike de budur. Demokrasi ancak adaletsizliğin ve şiddetin olmadığı şekilde sağlanır. Balyoz iddiaları kapsamında yapılan bu gözaltıları da çerçevede değerlendirmek faydalı olacaktır.

AKP’YE VE DARBECİLERE KARŞIYIZ

Kendisinden başkasını hakir gören siyasi anlayış demokrasiye herkesten fazla zarar verir. Son dönemlerde bazı davalarda AKP'ye rant sağlandığı izlenimi oluşmaktadır. Hangi kurum içinde kanun dışı davranışlar varsa ortaya çıkarılması gerekmektedir.

Hakim ve savcıların suç işleme imtiyazlarının olmadığı unutulmamalıdır. AKP anlayışına ve darbecilere tamamen karşıyız. TSK'nın bütünüyle darbeci gösterilmesine şiddetle karşı çıkıyoruz, bunlarla mücadele etmeye kararlıyız. 163 askerin gözaltına alınması askerlerden intikam mı alınıyor düşüncesini akla getirmektedir. TSK'yı yıpratmaya çalışanlarla her şartta mücadele etmeye hazırız.

2

Haberin Devamı