Siyaset Bahçeli'den çok sert çıkış
Paylaş
Bahçeli'den çok sert çıkış

'Taksim'deki canlı bomba ne ise, Başbakan'ın PKK açılımı da aynısıdır'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Taksim’de Pazar günü gerçekleştirilen intihar saldırısıyla ilgili olarak, “Konu ile ilgili hükümet yetkililerinin milletimizi bilgilendirirken şifreli ifadeler kullanması ve açıkça bir tespit yapmaktan kaçınmaları, farklı ve maksatlı yorumlara zemin ve imkan hazırlamakta, PKK’yı aklamak için hazır bekleyen odaklara istismar alanı yaratmaktadır,” dedi ve bu saldırının kimler tarafından planlandığı ve gerçekleştirildiğinin yanı sıra, arkasındaki güçlerin bir an önce ortaya çıkartılmasının, AK Parti iktidarının önündeki en acil görev ve sorumluluk olduğunu ifade etti.

MHP lideri, demokratik açılımı da eleştirmeye devam etti ve “Geldiğimiz bu aşamada, Taksim’deki canlı bomba ne ise, Başbakan’ın PKK açılımı da aynısıdır” dedi.

Haberin Devamı

Grup konuşmasına, İstanbul’da Pazar günü gerçekleştirilen intihar saldırısına değinerek başlayan MHP lideri, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Bu hunhar girişimin kimler tarafından planlandığı ve gerçekleştirildiğinin yanı sıra, arkasındaki güçlerin bir an önce ortaya çıkartılması, AKP iktidarının önündeki en acil görev ve sorumluluktur. Konu ile ilgili hükümet yetkililerinin milletimizi bilgilendirirken şifreli ifadeler kullanması ve açıkça bir tespit yapmaktan kaçınmaları, farklı ve maksatlı yorumlara zemin ve imkan hazırlamakta, PKK’yı aklamak için hazır bekleyen odaklara istismar alanı yaratmaktadır. Bu bakımdan, sorumlular eğer biliniyorsa, bir an önce açıklanmalı ve puslu ortam bekleyen hainlere fırsat verilmemelidir.”

Haberin Devamı

'SÖZDE EYLEMSİZLİK KARARININ HİÇBİR ANLAMI YOK'

İntihar saldırısının, PKK’nın bir önceki eylemsizlik sürecinin son gününe denk geldiğine dikkati çeken Bahçeli, örgütün dün ilan ettiği yeni eylemsizlik kararıyla ilgili olarak ise, “Dün itibariyle ilan edilen ve 2011 yılı genel seçimlerine kadar uzatılan sözde eylemsizlik kararının da milletimiz açısından bu haliyle hiçbir anlam ve önemi bulunmaktadır,” dedi.

PKK’nın, yeni eylemsizlik kararıyla birlikte ileri sürdüğü şartları da sayan Bahçeli, “Terörle pazarlık, çıkmaz bir sokaktır. Kedisine saygısı olan hiçbir devletin ve hükümetin başvurmayacağı bir zillettir. Geldiğimiz bu aşamada, Taksim’deki canlı bomba ne ise, Başbakan’ın PKK açılımı da aynısıdır,” diye konuştu.

İKTİDAR PARTİSİ, BÖLÜCÜLERLE YAPTIĞI GÖRÜŞMELERİ BİTİRMELİ”

Konuşmasında, hükümete de seslenen Bahçeli, “İktidar partisi, aklını başına almalı, ayrılıkçı emellere ümit vermekten tamamen uzaklaşmalıdır ve özellikle bölücülerle yaptığı görüşmeleri bitirmeli, terörün kökünü kurutmak ve son mensubuna kadar etkisiz hale getirmek için, milletimizin kendisine verdiği yetkiyi, sonuna kadar kullanmalıdır,” dedi.

“ETKİLİ MÜCADELE İÇİN AKP HÜKÜMETİNE KATKIYA HAZIRIZ”

“TBMM’nin, son olarak 17 Ekim 2010 tarihinden itibaren 1 yıl süreyle uzattığı askeri hareket izninin kağıt üstünde kalmaması için gereğinin yapılması bir zorunluluk haline gelmiştir,” diyen Bahçeli, MHP’nin, AKP hükümetinin terörle yapacağı mücadele için alacağı etkili tedbirleri ve atacağı adımları desteklemeye ve bu sürece olumlu katkıda bulunmaya hazır olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

“AKP VE CHP, BAŞÖRTÜSÜ RANTİYECİLERİ VE İSTİSMAR İKİZLERİDİR”

Grup konuşmasında başörtüsü meselesine de değinen Bahçeli, bu konuda bir çözüm sağlamayan AKP ve CHP’nin, başörtüsünü siyasi amaçlarla kullandığını öne sürdü ve bu partileri, ‘başörtüsü rantiyecileri ve istismar ikizleri’ olarak niteledi. MHP lideri, “Artık başörtüsü mağdurlarının, AKP ve CHP mağduru olduğu ortaya çıkmıştır. Maalesef üniversitelerde başörtüsü sorunu, bu iki siyasi zihniyetin istismar ve rant hesabına kurban edilmiştir,” diye ekledi.

ANKARA / DHA