Siyaset Bahçeli'den Erdoğan'a Gülen'li gönderme
Paylaş
Bahçeli'den Erdoğan'a Gülen'li gönderme

Devlet Bahçeli, Nevşehir'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a cemaat tartışmaları üzerinden yüklendi. Bahçeli, Fethullah Gülen'e de seslendi..

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD’de bulunan Fethullah Gülen’e Türkiye’ye dönmesi çağrısını yenileyerek, "Pensilvanya’da yaşayan Sayın Fethullah Gülen beyefendi bin bir uçağa gel Ankara’ya de ki ‘Recep geldim evladım. 11 yıldan beri beraberiz ne yapmışsak haydi gel milletin huzurunda yüzleşelim, hesaplaşalım’ Bakalım ne olacak" dedi. Nevşehir’de bulunan Bahçeli, Kozaklı ilçesinde halka hitap etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların eşit şartlarda yarışmadıklarını ifade eden Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın seçim çalışmalarını devletin tüm imkanlarını kullanarak yürüttüğünü söyledi. Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olduğu gün başbakanlıktan istifa etmesi gerektiğini söylediklerini hatırlatan Bahçeli, Erdoğan’ın bu konuda duyarlı davranmadığını belirtti. AK Partili seçmenlere seslenen Bahçeli, "AK Partiye oy vermiş kardeşlerim her biriniz bu milletin aziz birer evlatlarısınız. Partiler gelir geçer Biraz duyarlı olun, biraz her şeyin ne olacağını düşünün, her şeyi kömür, fasulye üzerinden hesap etmeyin" diye konuştu.

Haberin Devamı

"RECEP GELDİM EVLADIM"

Başbakan Erdoğan’ı Fethullah Gülen hakkında söylediği sözlerden dolayı eleştiren Bahçeli, Gülen’in Türkiye’ye dönmesi gerektiğini kaydetti. Gülen’in Türkiye’ye dönmesi durumunda Erdoğan’ın ülkeden kaçacağını savunan Bahçeli, "Bu hakaretlere Fettullah Gülen beyin etrafında bulunanlar neden sessiz kalıyorsunuz? Niye tahammül ediyorsunuz? MHP olarak söylüyorum Pensilvanya’da yaşayan Sayın Fetullah Gülen beyefendi bin bir uçağa gel Ankara’ya de ki ‘Recep geldim evladım.11 yıldan beri beraberiz ne yapmışsak haydi gel milletin huzurunda yüzleşelim, hesaplaşalım. Bakalım ne olacak’. Bunu dediğinde Esenboğa Havalimanına Gülen indiği gün Recep Tayyip Erdoğan’ın nereye gideceği meçhuldür. 11 yıldan beri bir oradasın. Bu nasıl dostluktur, nasıl bir inanç beraberliğidir, bu nasıl kardeşliktir, bu nasıl acımasızlıktır? Yaşını başını almış bir zata bu kadar hakaret yapılabilir mi? Bunların hepsinin bir hesabının görülmesi lazım" dedi. Konuşmasının son bölümünde seçimlerde kullanılacak olan oy pusulalarının fotoğraflı olmasını eleştiren Bahçeli, oy pusulalarını ABD’deki kovboy filmlerinde yer alan aranıyor ilanlarına benzeti.

Haberin Devamı

"RESİMLİ ROMAN SEYREDER GİBİ.."

Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kovboy filmlerinde olur Wanted diye yazıyor ya işte seçim pusulasında da üç tane resim. Ne gerek var buna? Recep Tayyip Erdoğan’ı tanımayan mı var? Televizyonlarda hiç görmediniz de bu kimdir diye hasretten öleniniz mi var içinizde? Ekmeleddin beyi zaten tanımıyorsunuz. Okuma yazmada bildiğinize göre varacağız bir tanesine mührü vuracağız. Madem resimliymiş resimli roman seyreder gibi resimli seçimde yapabiliriz. Hal böyle olunca sandığa gidin Ekmeleddin beye şöyle bir bakın ‘Allah yolunu açık etsin inşallah milletimiz ve devletimiz için hayırlı olur’ diyin."

İHA