Siyaset Bahçeli'den Erdoğan'a yaylım ateşi
Paylaş
Bahçeli'den Erdoğan'a yaylım ateşi

MHP lideri Devlet Bahçeli, Temsilciler Meclisi'nden 1915 olaylarını soykırım kabul edilmesini önergenin geçmesini ağır bir dille eleştirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Elazığ’da gerçekleşen depremle ilgili konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, alınacak tedbirlerle depremi en az hasarla atlamanın mümkün olduğunu belirtirken, bu olayın, İstanbul’da yaşanması olası bir deprem öncesinde alınması gereken tedbirler konusunda çalışmaları hızlandırması gerektiğini söyledi.

“BAŞBAKAN YANDAŞLARINI İSTİHDAM ETMEKTEN İŞSİZLERLE İLGİLENEMİYOR”

İşsizlik sorununda hükümetin duyarsız kaldığını savunan Bahçeli şunları söyledi: İşsiz vatandaşlarımız için yeni iş sahaları, çalışabilecekleri işyerlerinin tesisi ve kurulabilmesi şimdilik hayaldir.

Çünkü Başbakan Erdoğan, yandaşları istihdam etmekten ve onlara milletimizin kaynaklarını peşkeş çekmekten başını kaldırıp durumları çok acil hale gelen milyonlarca işsizimizle ilgilenmeye vakit bulamamaktadır”

DİYARBAKIRSPOR-BURSASPOR MAÇINDAKİ OLAYLAR

Geçtiğimiz hafta çıkan olaylar nedeniyle iptal edilen Diyarbakır-Bursaspor maçında Diyarbakırsporlu taraftarların maç öncesi İstiklal Marşı'nın okunduğu sırasıda marşı ıslıklamasını sert bir dille eleştiren Bahçeli şöyle konuştu:

“İster spor musabakası, ister sanat etkinliğiyle, hangi gerekçeyle olursa olsun, Türk milletinin bağımsızlık beyannamesi olan bu anıtsal esere saygı göstermeyenler, bu marşın yazıldığı yıllarda buna yeltenen alçakların akıbetlerini öğrenmeli ve hadlerini bilmelidir”

“DİYARBAKIR’DA ÇIKAN OLAYLARIN SORUMLUSU HÜKÜMETTİR”

Diyabakırspor-Bursaspor maçında çıkan olayların sorumlusunun hükümet ve açılım politikaları olduğunu öne süren Bahçeli, “Suçlu veya kusurlu ne aziz Diyarbakırlılardır, ne de güvenlik tedbirlerini almakta zorlanan fedakar emniyet teşkilatıdır.

Sorumluluk süreci adım adım takip eden AKP hükümeti ve politikalarıdır. Hükümetin açılım adını verdiği yıkım projesinin yüksek gerilim kendisini göstermeye başlamıştır” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A SERT ELEŞTİRİ

ABD Temsilciler Meclisi’nden 1915 olaylarının soykırım olarak kabul edilmesiyle ilgili tasarının geçmesini ele alan Bahçeli, şunları ifade etti:

“ABD Temsilciler Meclisi'nde ecdadımızı soykırımcı olarak suçlayanların varlığınıda çokta önemsememek lazımdır. ABD Başkanını yüce meclis çatısı altında, ayakta alkışlayan vekillerin bulunduğu, minareleri bile yasaklayan, islama karşı önyargılı bir devletin hakemliğinde Ermenilerle kucaklaşan hükümetin olduğu, Avrupalılara hoş görünmek için, Türklüğün tanımını gevşetmeye çalışanların, yabancı vakıflara imtiyaz vermek için ev ödevlerini yapanların birbiriyle yarıştığı ve ‘farklı etnik kimlikte olanlar ülkemizden kovuldu, bu aslında faşizan bir yaklaşımın neticesidir’ diyerek, kendi ceddine hakaret eden bir başbakanın bulunduğu bir ülkede, okyanus ötesinden bir yabancının bu kararı almış olması, asla şaşırtıcı değildir.”

“İNCİRLİK ÜSSÜ’NDE YENİ DÜZENLEMEYE GİDİLMELİ”

Bahçeli, ABD’de geçen Ermeni tasarısıyla ilgili hükümetin alması gereken kararlar olduğunu belirtirken, İncirlik Üssü’nün kullanımı konusunda düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı.

Bahçeli şöyle konuştu: “Bizim gelinen bu noktada Başbakan Erdoğan’a önerimiz ve tavsiyemiz şudur, Ermenistan ile sürdürmekte ısrar ettiğiniz ilişkilerinizi dondurunuz. Tek taraflı imzaladığınız protokolleri TBMM’den geri çekiniz. İncirlik üssünün kullanımı konusunda yeni bir düzenlemeye gidiniz ve bunu ABD’ye iletiniz. Konuyu 24 Nisan mesajına bırakmadan, ABD’ye yapacağınız ziyareti iptal ediniz.”

2

Haberin Devamı