Siyaset Bahçeli'den idama destek
Paylaş
Bahçeli'den idama destek

Bahçeli'den idama destek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakan her şeye rağmen sık sık dile getirdiği gibi samimi bir pişmanlık duyuyor da bu cani (Abdullah Öcalan) hakkında verilmiş infaz kararını uygulamak istiyorsa, MHP destek vermeye hazırdır. Hodri Meydan" dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan’ın "bölücü başının asılmaması konusunda birilerine söz verildiği ve İmralı canisini teslim edenlere belge imzalandığı yönünde" iddiasının olduğunu ifade etti.

"Bizim bu iddiaları bilmemiz ve cevabını bulmamız söz konusu değildir. Zira bölücü başının yakalanıp Türkiye’ye getirildiği 1999 yılının Şubat ayında MHP bırakınız hükümette olmayı, parlamentoda temsil edilmeyen bir muhalefet partisi durumundadır" diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Ancak bizim Başbakan’a önerimiz, ortaya konuşacağına, devletin güvenlik ve istihbarat imkanlarının tamamı elinde olduğuna göre, konuyu doğrudan araştırıp sorumlularını açıklaması ve hesap sormasıdır. Eğer Başbakan bebek katilinin asılmaması karşılığında bir pazarlık
yapıldığını iddia ediyorsa, bu konudaki işbirlikçileri arayacağı yer MHP değil, idamın kalkması için evet oyu veren AKP kadrolarıdır.
Başbakan her şeye rağmen sık sık dile getirdiği gibi samimi bir pişmanlık duyuyor da bu cani hakkında verilmiş infaz kararını uygulamak istiyorsa, MHP destek vermeye hazırdır. Hodri Meydan."

Haberin Devamı