Siyaset Bahçeli'den kaset açıklaması
Paylaş
Bahçeli'den kaset açıklaması

MHP Lideri Bahçeli, partisinin 2 önemli isminin istifasına neden olan gizli görüntülerle ilgili AK Parti'yi suçladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP’li bazı yöneticilere ait video görüntülerinin internet vasıtasıyla servis edilmesini Türkiye’nin karşılaştığı "en ciddi siyasi travmalardan birisi" olarak değerlendirerek, hükümete ise "suçluları yakalayın" çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, "Milliyetçi Hareket Partisi Başkanlık Divanı üyesi olan, aynı zamanda milletvekilliği görevini de yürüten şahısların özel hayatlarına ait gizli video görüntüleri ve bunların internet vasıtasıyla servis edilmesi, Türkiye’nin karşılaştığı ve muhatap olduğu en ciddi siyasi travmalardan birisi olarak karşımızdadır" dedi.

Söz konusu video kayıtlarındaki "çirkin sözlerin, değerlendirmelerin ve yorumların" asla MHP’yi bağlamadığını, ülkücülülüğün hiçbir değeriyle örtüşmediğini ve milletvekilliği gibi önemli bir görevle bağdaşmadığını kaydeden Bahçeli, "Yayımlanmış olan görüntüleri izah etmek ve yalnızca parti aidiyetliğine dayanarak savunmak, geçiştirmek ve görmezden gelmek mümkün olmadığı gibi erdemli bir tavır da değildir" dedi.

Haberin Devamı

MHP’nin Türk aile yapısına ters düşen, milletin hassasiyetleriyle ve kabulleriyle taban tabana zıtlıklar içeren son hadisenin derin muhasebesini yaptığını ve gerekli tedbirleri aldığını belirten Bahçeli şunları dedi:

"Her ne sebeple olursa olsun, bu son olayla birlikte özel hayatın dokunulmazlığı ve mahremiyeti de açıkça ihlal edilmiş ve kirli niyetler bir kez daha faaliyete geçmişlerdir. Değişik zamanlarda, siyasi temsil noktasında bulunan kişilerle ilgili ses ya da görüntü kayıtlarının internet aracılığıyla sızdırılması ve AKP hükümetinin de buna bigâne kalması bu zamana kadar işlenen suçlara iştirak ettiğine dair bir karine teşkil etmiştir. Şüphesiz, Milliyetçi Hareket Partisi; mevcut haliyle montaj olup olmadığı tartışmasına hiç girmeden, söz konusu video görüntülerini ve karşılıklı diyalogları şiddetle reddetmektedir. Nitekim bu hadise ortaya çıkar çıkmaz gelişmeler soğukkanlılıkla değerlendirilmiş ve ilgili kişilerin partideki tüm görevlerinden ve 24. dönem milletvekilliği adaylığından istifa etmeleri gecikmeksizin sağlanmıştır."

Türkiye’de uzun bir süredir emelleri malum olan çevrelerin MHP’yi karambolun, kaosun ve karanlığın içine çekmek için ellerini ovuşturduğunu ifade eden Bahçeli, AKP iktidarını da mihraklara destek vermekle suçladı. "Özellikle, AKP’yle birlikte Türk siyasetinin ayar ve ölçüleri tümüyle kaçmış, güven ve iyimserlik duyguları ölümcül bir yara almıştır" diyen Bahçeli şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"AKP hükümeti; yıkımın, dağılmanın ve bölünmenin karşısında Milliyetçi Hareket Partisi’ni bir engel olarak gördüğünden dolayı her türlü iftirayı silah olarak kullanmaktan utanmayacaktır.

Büyük Türk milletine ve partimize dönük tehdidin, iftiraların, mikrobun ve melanetin başı AKP iktidarından başkası değildir. Bundan böyle mezkûr konuyla ilgili görev sırası AKP hükümetindedir. Kurulan rezil tuzağın aydınlanması, gerçeklerin ve hazırlayıcıların ortaya çıkarılması için iktidarın mutlaka kamu gücünü hareket geçirmesi ve suçluları yakalaması gerekmektedir. Aksi takdirde, son hadiselerin sorumluluğu, teşvik edicisi ve tezgâhtarı AKP olacak ve siyasi kundakçılığı bir kez daha teyit edilecektir. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’yi karanlık noktalara sürüklemeye çalışanların bir an önce açığa çıkarılmasını beklemekte ve bunun da AKP’nin iktidar namusu olduğuna inanmaktadır. AKP’li bazı siyasetçilerin ve yandaş basının mal bulmuş mağribi gibi hemen video görüntülerine sarılmalarını ve siyasete alçakça malzeme yapmalarını ise Milliyetçi Hareket Partisi asla unutmayacak ve affetmeyecektir.

Haberin Devamı

Son gelişmeleri kullanarak, partimizi psikolojik operasyonlarla yıpratmaya çalışan, oy ve gönül veren milyonların kafalarını çelmeye yeltenen, kutlu değerlerimizi istismar ederek camiamız üzerinden ahlaksızca politika üretmeye cüret eden kim varsa alçaktır, şerefsizdir. Herkes bilmelidir ki, partimiz yolundan ve inandığı değerlerden sonu ne olursa dönmeyecek, yanlışı sahiplenmeyecek ve hiçbir iftiranın altında kalmayacaktır. Ve bundan sonra olabilecek yeni tezgâh ve komplolarla da ziyadesiyle mücadeleye edecek, AKP’nin peşini ve yakasını asla bırakmayacaktır."