Siyaset Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na destek
Paylaş
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na destek

MHP Lideri, "Etnik temelde bölücülük kışkırtılıyor. İnanç temelinde ayrımcılık yapılıyor. Alevi kardeşlerimizden birisi bir partinin genel başkanı olmuş. Nasıl olur diye Recep Tayyip Erdoğan rahatsızlık duyuyor" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erzincan Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde, halka hitap etti.

Haberin Devamı

Seçimlerin hayırlı sonuçlar vermesi temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Bahçeli, Türkiye’nin kaos, kargaşa, ve krizlerin yaşandığı bir ortamda seçimlere gittiğini belirtti.

Bahçeli, milletin, 12 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek seçimlerle kendi kaderini, kendisinin belirleyeceğini ifade ederek, "Bu seçimler milletimizin kaderi için yeni bir karar anı olacaktır. Bu seçimler, yol ayrımına sürüklenmek durumunda kalan Türkiye’nin millet iradesiyle yeni bir tercihe fırsat tanıyacaktır. O sebeple Erzincanlılardan özel bir mazeretiniz yok ise mutlaka sandığa gitmelerini istiyorum. Aklınızın süzgecinden, vicdanınızın sesinden geçirdiğiniz iradenizle oyunuzu kullanmalısınız. Ülke sizin, karar sizin" dedi.

Haberin Devamı

AK Parti’nin, tek başına iktidar olduğunu, bu nedenle alamayacağı bir karar, çıkaramayacağı bir yasa, uygulayamayacağı sosyal ve ekonomik politika olamayacağını belirten Bahçeli, buna rağmen seçim beyannamesinde belirtilen, hükümet programlarında yer verilen taahhütlerin yerine getirilmediğini öne sürdü.

Bahçeli, şunları söyledi:
"2002 yılı ile 2011 yılı arasında, 9 yıllık süre içerisinde, başta AK Parti’ye oy veren kardeşlerim olmak üzere, aşınız kaynıyor, evlatlarınız iş buluyor, gelir seviyeniz artıyor, hayat standardınız yükseliyor, huzurlu, mutlu ve güvenli bir ortamda yaşadığınıza inanıyorsanız o zaman Başbakanın ’durmak yok yola devam’ deyişine kapılıp onu üçüncü defa iktidar yapabilirsiniz. Ama bu böyle değil ise Başbakan veya parti yöneticilerinin ortaya koymuş oldukları Türkiye tablosu ile meydanı şereflendiren kardeşlerimizin yaşadığı hayat gerçeği arasında önemli bir uçurum varsa o zaman ’yeter artık, dur ve git’ demeniz lazımdır. İnanıyorum ki, 12 Haziran’da vereceğiniz cevap bu olacaktır."

-"DÜN BAŞÖRTÜSÜNÜ İSTİSMAR EDİYORDU"-

Türkiye’de 6 milyona yakın genç ve işsizin bulunduğunu dile getiren Bahçeli, işsizliğin toplumsal bir yara olduğunu ve bu durumun sosyal patlamalara sebebiyet verebileceğini savunarak, şöyle dedi:

"Bunlar istismar edilmiş olursa Türkiye’de yeni bir kardeş kavgası olabilir. Türkiye’nin nüfusunun yüzde 18’i yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Açlık sınırının altında milyonlarca insan bulunuyor. İnsanlarımızın gittikçe yoksullaşmasından iktidar çok memnun. Çünkü kalıcı ve sürekli bir yoksulluk, onu istismar edebileceğin yoksulluk kurumunu ortaya çıkarttığı için onların oylarını küçük yardımlarla, para veya yiyecek yardımlarıyla, paket uygulamalarıyla iradesini gasp ediyor, fakat küçük iktidarın nimetini, kendisinin mutlu azınlığına vermek ve orayı sürekli mutlu kılmaya çalışıyor. Onun için yoksulluğun istismarı bugünkü siyasi iktidarın, her konuda olduğu gibi istismarının bir yeni alanı olmuştur. Dün başörtüsünü istismar ediyordu. Dün manevi kıymet figürlerini istismar ediyordu, şimdi de yoksullaştırmış olduğu insanlarımızın yoksulluğunu istismar ediyor."

Haberin Devamı

Paket uygulamalarıyla halkın kandırıldığını iddia eden Bahçeli, şöyle devam ediyor:
"Ama aziz vatandaşlarım, bu böyle gitmez. Bu paket uygulamasına son verin. Yoksullukla mücadeleyi yapmak lazım. Bu paketler sizin hakkınız ve helaliniz. Çünkü bu paketlerin içerisinde AKP’nin bir tane kuru fasulye tanesi dahi yok. Milletin vergileriyle, devletin geliri oluşuyor. Devlet, bu gelirini sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonuyla aracılığıyla yakacak yardımı ve diğer yardımlarla vatandaşlara ulaştırması gerekirken, siyasi iktidar bunu kendi partisine istismar ederek oy almaya veya paketi alanı kendisine mahkum ve mecbur bırakmanın yoluna bakıyor. Öyleyse ne yapmak lazım? Bu paket sizin helalinizdir, hakkınızdır. Alın paketinizi, vurun tokadı gitsin."

Haberin Devamı

AK Parti’nin üçüncü dönem iktidara gelmesinin, Türkiye’nin büyük bir felakete sürüklenmesi anlamını taşıdığını öne süren Bahçeli, şunları söyledi:
"Üçüncü dönemi, Recep Tayyip Erdoğan’a vermeyin. Gelişmeler karşısında vebaline ortak olmak zorunda kalırsınız. Çünkü ülke iyi gitmiyor. Ülke çok nazik, ülke bir yol ayrımında. Ülkede bir kardeş kavgasının işaretleri görünüyor. Etnik temelde bölücülük kışkırtılıyor. İnanç temelinde ayrımcılık yapılıyor. Alevi kardeşlerimizden birisi bir partinin genel başkanı olmuş. Nasıl olur diye Recep Tayyip Erdoğan rahatsızlık duyuyor."

Haberin Devamı

MHP iktidarı döneminde yüzde 7’lik kalkınma hızıyla yoksul ailelerin çocukları başta olmak üzere, 700 bin kişiye iş imkanı sunacaklarını anlatan Bahçeli, şöyle dedi:

"Memleketin birinci sorunu işsizlik ve yoksulluktur. Bunun ihmali yok. Devam ederse Türkiye hayırlı bir gidişat içerisinde olamaz. O sebeple bu iktidarın yapacağı bir şey kalmadı. Yoruldu, yıprandı. Tekrar iktidar olmasının bir tek ısrarı, yönü var; o da Recep Tayyip Erdoğan’ın kimyası bozulmuş, ruhi dengesi sarsılıyor. Çünkü korku bacaklarını sarmış, ’iktidar olmaz isem MHP’liler beni yüce divana gönderir’ diye eli ayağı titrer hale gelmiştir. Bozkurt’un nefesi, Recep Tayyip Erdoğan’ın ensesinde dolaşıyor."

Mücahit Özdemir - AA