Siyaset Bahçeli'den Nuray Mert'e destek
Paylaş
Bahçeli'den Nuray Mert'e destek

Başbakan Erdoğan'ın sert bir dille eleştirdiği gazeteci Nuray Mert'e, MHP lideri Bahçeli'den destek geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden "Duble yolları, Dersim'de olduğu gibi kolay harekat yapılsın diye inşa ediyormuşuz. Bu mertlik değil namertliktir" diyerek gazeteci Nuray Mert'İ eleştirmiş, Nuray Mert ise, "Başbakan namert görmek istiyorsa her iktidara göre bin bir kılığa giren, kendisine yanaşan insanlara baksın" cevabını vermişti.

'SAYGIN BİR KÖŞE YAZARI'

MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli de Nuray Mert'e destek çıkarak şu ifadeleri kullandı: “Şimdi kalkmış aynı düşünceyi paylaşmamakla beraber saygın bir köşe yazarı olduğunu bildiğimiz bir hanımefendiye ‘Senin adın mert ama sen namertsin’ diye hakaret edebilecek bir hale geldi. Böyle bir haleti ruhiye ile kimyası bozulan bir şahsın iktidar olması ülkemize yarar getirmez.”

MHP lideri, Malatya ve Elazığ’da coşkulu kalabalık tarafından karşılandı. İşte Bahçeli'nin konuşmalarından satırbaşları:

'ONARIM VE TOPARLANMA HÜKÜMETİ: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘9 yılık Adalet ve Kalkınma Partisi tahribatını ortadan kaldırabilmek için onarım ve toparlanma hükümeti’ kurmayı düşündüklerini belirterek, iktidara geldiklerinde öncelikli olarak belirledikleri 100 soruna 100 çözüm bulacaklarını vurguladı. Bu hükümetin birinci görevi işsizlik ve yoksullukla mücadele olacaktır” diyen Bahçeli, yılda 700 bin işsize iş bulacaklarını belirtti.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA DÖNMÜŞ GİBİ: Bu iktidar yıpranmıştır, tükenmiştir, yorulmuştur. 9 yılda insanlarımızın beklentilerine bir karşılık verememiştir. Şimdi rüyasında, hayalinde gördüğü bir vaatler zinciri, Ankara’ya geliyor, İstanbul’a gidiyor, İzmir’e varıyor. Her tarafta sanki tekrar Başbakan değil de belediye başkanlığına dönmüş gibi şehir mobilyalarının yapılmasıyla meşgul oluyor. Yollar yapılacakmış, parklar yapılacakmış! Hayvanat bahçesi yapılacakmış! Bunları bir belediye başkanı, arkasında sağlam bir siyasi iktidar bulur, belediyenin hakkı olan geliri bir başka amaçla kullanmazsa, becerikli bir belediye başkanı zaten bunların alayını yapar. Sizin başbakan olarak yapmak zorunda olduklarınız acaba yerine getirilmiş midir?

AKP PAKETLENİP MECLİSTEN ATILMALI:
Sözde anketlerle seçimin sonucu şimdiden ilan ediliyor. AKP iktidar diyorlar. Muhterem vatandaşlarım bu beslemeli ve sözleşmeli araştırmacılara, aydınlara, köşe yazarlarına millet olarak bir ders vermeliyiz, bunları edebe ve terbiyeye çağırmalıyız. Bunlar diyorlarsa ki ‘AKP tekrar üçüncü dönem iktidar olacak’ diyorsa milletimizin tepkisi tam tersi olmalı, AKP paketlenip meclisin dışına atılmalı.

MİLLİ GÖRÜŞE İHANET ETTİ: AKP bir buçuk yıl içinde kurulmuş, milli görüş çizgisinden kopmuş, oraya ihanet etmiş bir avuç insanın oluşturduğu siyasi parti millet iradesiyle o günkü şartlarda iç ve dış odakların desteği ve propagandasıyla iktidar olmuştur ve zaman zaman sayın başbakan kendisini milletin getirdiğini söylemektedir. Demek ki millet bir buçuk yıllık partiyi yüce iradesiyle iktidara taşıyorsa o zaman iktidardan da götürebilecek güç olarak kabul edilmelidir.

ATATÜRK’Ü YOK SAYIYOR: Atatürk dönemini, Menderes, Özal dönemini yok sayıyor. Yok saydığı Demirel’e hakaret ediyor. Vefasızlık ve sadakatsizlik yaparak cumhuriyet dönemini inkar eden Başbakan, milleti de inkar eder.

Haberin Devamı

SANDIKTA DERS VERİN: “İnanıyorum ki 12 Haziran ’da Başbakana sandıkta bir ders vereceksiniz ve ‘Yeter artık başımızdan git ’ diyeceksiniz. Bunu demelisiniz. Bugünkü iktidarın üçüncü dönemi olmamalıdır. Çünkü bu iktidar yorulmuştur, yıpranmıştır, tükenmiştir. Dokuz yılda insanlarımızın beklentilerine karşılık verememiştir.”