Siyaset Bahçeli'den sert çıkış
Paylaş
Bahçeli'den sert çıkış

Bahçeli'den sert çıkış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi, başta Başbakan Erdoğan olmak üzere AKP meclis grubunu siyasi terbiyeye ve hadlerini bilmeye davet etmektedir" dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, TBMM Genel Kurulu’nda iki gün önce gerçekleşen olaylara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamasında, "Ülkemiz, iktidar partisi AKP eliyle içinden çıkılmaz bir kaosa doğru hızla sürüklenmekte, en alçakça cinayetleri işlemiş, şehadetlere neden olmuş PKK zihniyetine bile kucak açmalarına rağmen, Milliyetçi Hareket Partisine tahammül edemeyenlerin fitne ve fesat hareketi gün geçtikçe yayılmaktadır" iddiasında bulunan Bahçeli, AK Parti’nin, sorunları çözme noktasında aciz kaldığını ve "ülke gerçekleri ile yüzleşmekten kaçınamadığı anlarda yaşadığı öfke nöbetlerinin son zamanlarda sıklaştığını" savundu.

Bahçeli, hükümetin, milletin yaşadığı buhranı fark edemediğini ileri sürerek, şunları kaydetti:
"Etrafındaki riyakar kadrolar, işbirlikçi yandaşlar ve çıkarcı medya gücünün yarattığı sahte gündemden sebeplenen Başbakan Erdoğan, milletimizin yaşadığı buhranı idrak edemeyecek kadar hayatın gerçeklerinden kopmuştur. Bütün gayretlerine rağmen yaşanan ağır tahribatla yüzleşme durumunda kalındığı vakit, Başbakan ve kadrolarının tercih ettiği yöntem ise azar, hakaret, baskı, şantaj ve dayatma olmaktadır.
Nitekim sözde demokrasi adına büyük adımlar atacağından söz edenlerin, başka fikirlere karşı ne derece tahammülsüz olabileceğinin son örneği Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında maalesef yaşanmak ve izlenmek durumunda kalınmıştır.

Haberin Devamı

Milliyetçi Hareket Partisi tarafından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkında verilen gensorunun 2 Şubat 2010 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulundaki görüşmeler esnasında yaşanan vahim gelişmeler, milletimizin gözü önünde cereyan etmiştir."

İSTİSMAR STRATEJİSİ

AK Parti’nin, "seçim tarihi yaklaştıkça partisinde yaşanacak çözülmeleri durdurmak, iktidar imkanlarını kaybetmemek, her alana yayılan bunalımı gözlerden kaçırmak üzere yeni bir gerilim ve istismar stratejisini uygulamaya koyduğunu" iddia eden Bahçeli, bu stratejinin ana unsurlarının, "sanal bir demokrasi taraftarlığı ve karşıtlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik haklı veya haksız ithamlar, inançlar ve maneviyat üzerinden yapılan ağır istismarlar ile özel hayatını bile siyasetin malzemesi haline getirmekten utanmayan anlayış"tan oluştuğunu ileri sürdü.

Haberin Devamı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:
"Bu yeni karanlık kampanyanın vasıtaları; işbirlikçi medya gücü, yandaş sivil toplum kuruluşlarının içte ve dıştaki uzantıları, uluslararası kara para ve finans şebekeleri ile nihayet bu zilleti sineye çekmeye ve Başbakan Erdoğan’ın fedailiğini yapmaya hazır bazı AKP milletvekilleridir.
Nitekim, Meclis’te yaşananların ardından güdümlü medya gücü tarafından partimize yönelik tek taraflı ve AKP’yi masum göstermeye çalışan çarpıtılmış haber ve yorumlar, bu kirli ittifakın açık belgesi olmuş ve sözde tarafsız yayın yaptıkları iddiasında bulunanların ise kirli yüzlerini ortaya çıkarmıştır.

Bu konuda AKP destekli hısım ve akrabalardan oluşan medyadan çarpıtılmış haberler beklemek doğaldır. Ancak servetinin kaynağı şaibeli olan ve elindeki medya gücünü ticari faaliyetleri için iktidara kiralayan medya patronlarından Ahmet Çalık, Akın İpek, Turgay Ciner ve Ferit Şahenk’in elindeki haberleşme vasıtaları ve elemanları ile partimize yönelik karalamaların odağı haline geldikleri görülmektedir. Söz konusu olan medya temsilcilerinin gerçeğe aykırı ve ahlaken sorunlu yayınlarının devamı halinde, aziz milletimiz bunları affetmeyecek ve milliyetçi, ülkücü irade ise bu ahlaksızlığı asla unutmayacaktır."

Haberin Devamı

Açıklamasında, "Partimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AKP grubuna mensup milletvekillerinin Milliyetçi Hareket Partisi Grubuna yönelik tehditkar tavırları ve fiziki müdahale arayışlarını şiddetle reddetmekte, kınamaktadır" görüşünü dile getiren Bahçeli, "Bu olay akıbetini anlayan müflis ve zavallı siyaset çürümüşlüğünün tahammülsüzlüğü olarak siyasi tarihe geçecektir. Aziz milletimizin de bu olayları tasvip etmesi mümkün değildir" dedi.

BAŞBAKAN’I SORUMLU TUTTU

TBMM Genel Kurulu’nda, Meclis’e seslenen millet temsilcisine karşı yapılan maddi veya manevi engellemelerin demokrasi ve kürsü hürriyeti içinde görülemeyeceğine işaret eden Bahçeli, yaşananları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın teşvik ettiğini savundu.

Haberin Devamı

Bahçeli, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda söz alarak fikirlerini beyan eden partimize mensup milletvekiline ve grubumuza yönelik Başbakanın gözü önünde ve teşvikiyle sözlü ve fiziki müdahaleleri, sataşmaları ve hakaretleri kamuoyunun gözü önünde meydana gelmiştir.
Milliyetçi Hareket Partisine mensup milletvekilinin sözlerinin saygı ile karşılanmaktan çok uzak bir anlayışla, cevap bekleyen sözlerine öfke ile yaklaşan Başbakan Erdoğan ve mesai arkadaşlarının tam bir çarpıtma ile konuyu yine bilindik istismar uzmanlıkları olan ’başörtüsü’ konusuna kadar getirmiş olmaları, içine düştükleri çaresizliğin son belgesidir. Başbakan Erdoğan’ın, Milliyetçi Hareket Partisini başörtüsü karşıtıymış gibi göstermesi, yasakçı uygulamaları desteklermiş gibi çarpıtarak sunması, utanmazlığın ulaştığı en son nokta olmuştur.

Yine bu görüşmeler esnasında bir milletvekilimiz tarafından tartışmalara konu olarak, AKP sıralarınca ağır hakaretlerle ve tepkilerle eleştirilen, Başbakan tarafından kabul edilmeyen, olmayacağı söylenen ’adeta peygamber tanımlaması’na dair iddialar da belgeleriyle doğru çıkmış, tartışmaların kaynağı olan AKP yöneticisi istifa etmek durumunda kalmıştır."

Açıklamasında, "Milliyetçi Hareket Partisi, başta Başbakan Erdoğan olmak üzere AKP Meclis Grubunu siyasi terbiyeye ve hadlerini bilmeye davet etmektedir" diyen Bahçeli, "Rüzgar eken mutlaka fırtına biçecektir. Başbakan Erdoğan sabırları zorlamaktan artık vazgeçmeli ve yaktığı fitne ateşine ilk önce kendisinin düşeceğini iyi bilmelidir" görüşünü savundu.

Bahçeli, açıklamasında ayrıca partisinin, bütün tahriklere, kışkırtmalara ve tuzaklara rağmen demokratik mücadelesini sonuna kadar sabırla sürdüreceğini, hiçbir tehdit ve dayatmaya boyun eğmeyeceğini de bildirdi.

AA