Siyaset Bahçeli'nin seçim sonrası ilk açıklaması
Paylaş
Bahçeli'nin seçim sonrası ilk açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli seçimler sonrası ilk açıklamasını yaptı. Bahçeli, sandığa gitmeyen seçmene yüklenirken yeni Cumhurbaşkanı'na mesafeli olacaklarını söyledi

Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını ilan etmesinden sonra MHP Genel Başkanı Bahçeli de kameraların karşısına geçti. MHP lideri, sandığa gitmeyen yaklaşık 5 milyon seçmene yüklenirken, 'Rüşvet onay görmüş adalet yok olmuştur' dedi.

Haberin Devamı

İŞTE BAHÇELİ'NİN O AÇIKLAMALARI:

"Türk milleti ilk kez doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı seçmek için sandık başına gitmiş ve tercihini yapmıştır. Bu açıdan 10 Ağustos bir milat olmuştur. Aziz milletimiz, Çankaya’nın 12. konuğunu aracısız tayin etmiştir. Türk demokrasisi için önemli bir atılım, demokratik tecrübe için ciddi bir kazanımdır.

'5 MİLYON SEÇMEN SANDIĞA GİTMEMİŞTİR'

Şu an itibariyle oy kullanılan sandıkların tümü açılmış ve seçim tamamlanmıştır. Seçime katılım yüzde 74.1 oranında kalmış ve yaklaşık 5 milyon seçmen sandığa gitmemiştir. Sonuçlar göstermektedir ki AK Parti'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan birinci çıkmıştır.

Bu seçimin başta siyasi aktörler olmak üzere samimi bir şekilde sorgulamanın yapılması gerekiyor. AKP'nin adayı Erdoğan hiç bir adalet hiç bir vicdan gözetmeden icra etmiştir. devletin tüm imkanları erdoğan'ın emrine girmiştir. İç ve dış mihraklar topluca Erdoğan'ın kampanyasına destek vermişlerdir.

Haberin Devamı

'ZAHMET EDİP OYUNU KULLANMIŞ OLSALARDI'

Sandığa gitmeyenleri de hesaba kattığımızda aday Erdoğan'ın durumu daha net anlaşılacaktır. Zahmet edip oylarını kullanmış olsaydı bugün Türkiye'nin bambaşka bir gündemi kaçınılmazdı. Vatan için bayrak için ülke için gelecek için sandığa gitmekten ayak sürtenler bundan sonraki olumsuzluklardan pay sahibi olacaklardır.

Ülkücü hareketten bölücülere, soygunculara, Osloculara, Kandil havarilerine asla oy gitmez gitmemiştir. bunun dışında hakkımızda hüküm verenler Erdoğan ve Öcalan'ın muhipleridir. Erdoğan bugün seçim kazanmamış, şike ve kandırmayla Çankaya'ya çıkmıştır. Bu şahıs vicdanlarımızda aklanamamıştır. Herkes dursa da biz durmayacak, biz yılgınlığa düşmeyeceğiz. İnşallah AKP'yi iktidar koltuğundan indireceğiz.

Bu düşüncelerle cumhurbaşkanı adayımız sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'na teşekkür ediyorum. Milli birlik ve beraberlik için oy veren herkese teşekkür ediyorum.

'CUMHURBAŞKANI'NA MESAFELİ OLACAĞIZ'

Taban kaymasıyla ilgili erken yorum yapanlar Recep Tayyip Erdoğan'ın hizmetkarlarıdır.

MHP olarak devlete olan saygısı olan düzeyde olacaktır. Cumhurbaşkanlığı makamına sıcak yaklaşmayacağız."

Haberin Devamı