Gündem Bahçesinde hazine arıyor

Bahçesinde hazine arıyor

Paylaş
Bahçesinde hazine arıyor

Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde, evinin bahçesinde altın olduğunu iddia eden bir kadın izinli kazı başlattı

Emine Oktay isimli kadın, Gazibey Mahallesi, Ertuğrulgazi Sokak’taki evinin bahçesinde yaklaşık 100 yıl önce gömülmüş altın bulunduğunu söylüyor.

Oktay, Romanya’dan 1980’de ilçeye gelen turist bir grubun ellerindeki haritalarla yer tespit ettiğini ve bundan şüphelendiğini belirterek, "Çocukluk yıllarımdan bu yana altınların evde olduğu konuşuluyordu.

1980’de bizlere ziyarete gelen Romanyalı bir grup, mahallede ellerinde haritalarla gezerek yer tespitinde bulunmuşlar. Bahçemizde, 250 veya 2 bin 500 kilogram altın olduğunu söylemişler. Ailem, o zaman pek olayla ilgilenmemiş, Ama evde hep konuşuldu bu konu" diye konuştu.

6 BİN 500 TL MASRAF YAPTI

İstanbul’a yerleştiğini ve evlendiğini ifade eden Oktay, kazı için 6 bin 500 TL masraf yaptığını belirterek, "Ailem, bahçede altın olduğunu devamlı anlatır. Ben de gerekli mercilere başvurdum, kazıya başladım. Altın var mı yok mu bilemem.

En azından merakımız gidecek. Böylece içimizdeki kuşku kalksın. Söylenen altınlar çıkarsa ne yapacağımızı sonra düşünürüz" dedi. Bu arada, meraklı vatandaşlardan oluşan bir grup da kazıyı ilgiyle takip ediyor.