Dünya Bahreyn de ayaklandı

Bahreyn de ayaklandı

Paylaş
Bahreyn de ayaklandı

Bahreyn de ayaklandı

Bahreyn’de muhalefetin çağrısıyla yapılması planlanan hükümet karşıtı gösterilerden önce polisle bazı protestocular arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Görgü tanıkları, polisin, ülkenin güneybatısında, Şiilerin çoğunlukta olduğu Nevidrat köyündeki göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiler kullandığını belirtti.

Tanıklar, polisin müdahalesinde yaralananlar olduğunu söyledi.Bahreyn’de muhalefet grupları, bugün için büyük gösteri çağrısında bulunmuştu.

Bahreyn’de çoğunluktaki Şiiler, iktidardaki Sünni ailesini kendilerine yönelik olarak sistematik ayrımcılık yapmakla suçluyor.Bu arada "Öfke Günü" protestoları için göstericilerin öğleden sonra toplanmasının beklendiği başkent Manama üzerinde helikopterlerin tur attığı kaydedildi.

Gerginliği gidermeye çalışan Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa El Halife, her aileye 2650 dolar vereceğini açıklamış, hükümet, geçen yılki güvenlik operasyonlarında tutuklanan reşit olmayan kişileri serbest bırakabileceğinin işaretini vermişti.

Haberin Devamı

Yemen'de gösteriler sürüyor

Yemen’de hükümet karşıtı gösteriler sürüyor.

Görgü tanıkları, başkent Sana’nın güneyindeki sanayi kenti Taiz’de, hükümet karşıtı göstericilerle Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çatışma çıktığını belirtti.

Tanıklar, polisin göstericileri dağıtmak için havaya ateş açtığını, ancak durumu kontrol altına alamadığını söyledi.

Bu arada Sana’da, Mısır’daki ayaklanmadan esinlenen protestocular, polis istihbarat merkezine yürüyecekleri uyarısında bulundular.

Sana Üniversitesindeki göstericiler, Devlet Başkanı Salih karşıtı sloganlar atarken, polisin hükümet karşıtı 500 kadar protestocuyla Salih yanlısı 100 dolayında kişi arasında barikat oluşturduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Sana’daki protestocuların, son 4 gündeki gösterilerde tutuklananların serbest bırakılmasını istediği belirtildi.

Yemen’de hükümet karşıtı gösteriler son haftalarda arttı. Ülkede gösteri için toplananların sayısı zaman zaman on binleri buldu. Gerginliğin artma ihtimali, 32 yıldır iktidarda olan Devlet Başkanı Salih’i, 2013’te görevini bırakma sözü gibi önemli tavizler vermeye zorluyor.

Öte yandan, Salih’in ülkedeki olaylar yüzünden ay sonunda yapmayı planladığı Washington ziyaretini ertelediği bildirildi.