Ekonomi Bahreyn ekonomisi alarm veriyor

Bahreyn ekonomisi alarm veriyor

Paylaş
Bahreyn ekonomisi alarm veriyor

Bahreyn'de önceki haftalarda başlayan huzursuzluk, ekonomide olumsuz etkiler göstermeye başladı.

Şii kesimin daha fazla sosyal ve ekonomik hak isteğiyle başlattığı gösteriler Ortadoğu turizminde söz sahibi olan Bahreyn’in turizm gelirlerine de olumsuz yansıyor.

Haberin Devamı

Karışıklıklardan önce, 13 Mart’ta sezon açılışı olarak takvime alınan Formula 1 Grand Prix koşusunun iptaliyle başlayan ekonomik olumsuzluklara Bahreyn ekonomisi için önemli olan cruise gemilerinin iptalleri de eklendi.

Sezonu 50 bin turist kaybıyla açacak olan Bahreyn, karışıklıkların devam etmesi halinde turizm şirketlerinin takvimlerinden tamamıyla düşecek.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Bahreyn’in "A" olan kredi notunu bir basamak indirerek "A-"ye çekerek, görünümünü "negatif" olarak belirlemesi, ülkenin uluslararası düzeyde de ekonomik anlamda itibar kaybettiğinin bir göstergesi oldu.

Not indiriminin ülkedeki politik istikrarsızlığın ekonomik büyüme ve kamu maliyesi üzerindeki etkisine ilişkin endişelerini yansıttığı için uygulandığını bildiren kuruluş, gösterilerin bir anlamda Bahreyn’deki siyasi iktidar üzerinde etkisi olmasa da, ekonomi üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Salih Baran / AA