Gündem Bak şu kadere

Bak şu kadere

Paylaş
Bak şu kadere

Kızını doğurmak için böbrek fonksiyonlarını kaybeden Aysel Çelik'e maça giderken kazada ölen liseli İrfan'ın böbreği takıldı

Otomobilin altında kaldı

İzmir’de 28 Kasım’da Pınar Karşıyaka - Galatasaray Beko basketbol maçı oynandı. Atakent Anadolu Lisesi öğrencisi İrfan Tezbaşaran (16) bu maçı izlemek için evden çıktı. Ama maç İrfan’a kısmet olmadı.

İrfan Tezbaşaran yolun karşısına geçerken hızla gelen bir otomobilin altında kalarak ağır yaralandı.

4 kişiye hayat dağıttı

Komaya giren İrfan Tezbaşaran, Tepecik Eğitim Hastanesi’ne kaldırıldı. Bir hafta süren yaşam savaşını kaybederek ölen İrfan’ın organları ailesi tarafından bağışlandı.

İrfan bu dünyadan ayrılırken böbrekleriyle, karaciğeri ve pankreasıyla 4 hastaya hayat verdi. Bu hastalardan biri ev kadını Aysel Çelik (41).

Doktorlar uyarmıştı

İrfan’ın böbreklerinden biri Aysel Çelik’e takıldı. Aysel Çelik yıllardır böbrek hastasıydı. Bundan 15 yıl önce bir başkasının böbreğinin kendisine nakledilmesiyle hayata tutunmuştu. Doktorlar Aysel Çelik’e “Aman sakın anne olma. Çünkü anne olursan nakil böbreğin fonksiyonunu kaybedebilir” demişti.

Sevinç ve hüzün bir arada

Aysel Çelik bu uyarıya rağmen 12 yıl önce doğum yaparak kızı Hatice’yi dünyaya getirdi. Hatice’nin doğumundan sonra Aysel Çelik’in nakil böbreği zamanla fonksiyonunu kaybetti.

Liseli İrfan’dan nakledilen böbrek Aysel Çelik’e yeni bir hayat verdi. Hatice annesi için sevindi, İrfan’ın ölümüne üzüldü.

Taylan YILDIRIM/Bahri KARATAŞ/DHA