Gündem 'Bak yürüyün gidin'

'Bak yürüyün gidin'

Paylaş
'Bak yürüyün gidin'

Kendisine kemerle vurmaya çalışan Y.K.'yı "Oğlum bak git" diye defalarca uyardıktan sonra ona süpürgesiyle vurup başından yaralayan temizlik işçisi Selçuk Kahraman'ın arkadaşı mahkeme çıkışı gazetecilere çıkıştı

Görüntüler cep telefonuna kaydedildikten sonra sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanınca bir anda herkesin ilgi odağı haline gelen ’Oğlum bak git’ diyaloğunun kahramanı Selçuk Kahraman, Y.K.’nın ailesinin şikayeti üzerine 3.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.

KİMSEYLE KONUŞMADI

Zaman zaman bazı siyasilerin de espri olarak kullandığı, dizilerdeki repliklerde eksik olmayan, tişörlere basılan ’Oğlum bak git’ sözünü söyleyen, Gölcük Belediyesi’nin temizlik işini üstlenen taşeron firma çalışanı Selçuk Kahraman, geçen Mayıs ayında meydana gelen bu olayın ardından kimseyle konuşmadı. Kendisine ev hediye etmek isteyen film yönetmenlerinin teklifini bile kabul etmedi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8254","8254","201211","8254-3.jpg");

3,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Ailenin şikayeti üzerine ’Kasten yaralama’ iddiasıyla hakkında 3,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya bugün devam edildi. Gölcük Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ikinci duruşmasına Selçuk Kahraman yakını ve arkadaşları olduğu belirlenen bazı gençlerle birlikte gelirken kimseyle konuşmadı. Gazetecilerin alınmadığı ve basına kapalı olarak yapılan duruşmaya, olayın diğer kahramanlarından 17 yaşındaki Y.K. da babasıyla birlikte geldi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer7275","7275","201205","7275-7.jpg");

Yaklaşık bir saat süren duruşmada Selçuk Kahraman mahkeme tutanaklarına göre, olay günü temizlik yaparken Yasin ile birlikte 3 kişinin yanına geldiğini belirterek şunları söyledi:

'BANA KÜFÜR ETTİ'

"Üç kişi sokakta kendi aralarında küfürlü bir şekilde konuşmaktaydılar. Ben burada aile olduğunu ve rahatsız etmemelerini söyledim. Bunun üzerine Y. belinden kemeri çıkartıp bana doğru sallayarak, ’Ne olacak? Bana vursana’ diyerek bana küfür etti. Ben bunun üzerine polisi ve sorumlumuz olan Hasan Yaman’ı aradım. Ancak 15 dakika beklememe rağmen ki

'BAK YÜRÜYÜN GİDİN'

Y.K. ise kayda geçen ifadesinde, şunları söyledi:

"Olay günü arkadaşları Y.S. A, U.S. ve A.B. ile yolda müzik dinleyerek ve küfürlü konuşarak gidiyordum. Burada küfür etmememizi söyledi. Ben de ’Burası bizim mahalle. herkes küfürlü konuşur’ dedim. Bunun üzerine bizi kovaladı. Boğazımı sıkıp bana yumruk attı. ’Benim kim olduğumu biliyor musunuz? Bana balici Selçuk derler’ dedi.

Sonra polisi aradı. Bize ’bekleyin’ dedi. Bekledik, ancak polis gelmedi. Ben sinirlendim, üzerine gittim. ’Bana niye vurdun, hadi yine vursana’ deyip kemerle koluna vurdum. Bunun üzerine o da elinde bulunan süpürgeyi kafama vurdu" diye konuştu.

Duruş bazı tanıkların dinlenmesi, tanık adreslerinin bildirilmesi, Y.K.’nın yaşının küçük olması nedeniyle sosyal hizmetler uzmanı görevlendirilerek inceleme raporu düzenlenmesi için 4 Mart 2013 tarihine ertelendi.

'BAK YÜRÜYÜN GİDİN'

Duruşma bittikten sonra ise Selçuk Kahraman ve babasıyla birlikte gelen Y.K. olay yerinden koşar adımlarla uzaklaştılar. Selçuk Kahraman ile birlikte adliyeye gelen, onun yakını ve arkadaşları olduğu sanılan gençler arasına bulanan bir kişi ise gazetecilerin fotoğraf ve kamera çekimini engelleme çalıştı.

Bu gencin Selçuk Kahraman’ın ünlü olan "Oğlum bak git" süzüne benzer bir şekilde, adliye önünde gazetecilere "Bak yürüyün gidin. Bak terbiyesizlik yaptırmayın bana. Lütfen" diyerek uyarıda bulundu.

DHA

2