Ekonomi Bakan Akdağ doktora rest çekti

Bakan Akdağ doktora rest çekti

Paylaş
Bakan Akdağ doktora rest çekti

Tam Gün Yasa Tasarısı'na karşı doktorları eylem yapmaya çağıran Tabipler Birliği'ni haksızlıkla suçlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Bunu yapmak hekimlik yeminine sığmaz. Ayıptır” dedi

Salı günü protesto var

Doktorlar, Tam Gün Çalışma Yasası’na karşı çıkmak için salı günü iş bırakmaya hazırlanırken Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Halkın bu kadar yararına olan bir kanunda, eylem çağrıları halka yapılabilecek büyük haksızlıktır” dedi.

Yasanın hem doktorlara hem de vatandaşa önemli avantajlar sağlayacağını belirten Akdağ, Erzurum’da yaptığı açıklamada, “Tabipler Birliği iş bırakmak için doktorlara çağrı yapıyor. Bunu yapmak, bunu yapanların ettiği hekimlik yeminine sığmaz, ayıptır, yazıktır” dedi.

Niye eylem yapıyorlar?

Yapılacak düzenleme ile doktorların haklarının elinden alınacağının öne sürüldüğünü söyleyen Akdağ, “Muayene ile devlet beraber olmaz. Alınan hak sadece bu. Kanun sağlık çalışanına avantaj sağlıyor. Neyin karşısındalar?

Yani ’vatandaş çile çeksin, biz onların çile çekmesini istiyoruz’ diye eylem yapma hakları yok değil mi? Böyle bir şey için deli olmaları lazım. Neyin eylemini yapıyorlar? Doktorların sabit aylık gelirleri artıyor. Bu kanunla vatandaşın çilesini sonlandıracağız” diye konuştu.

Doktorun maaşı artacak

Akdağ şöyle dedi: “Doktorların hem maaşı hem emekli aylığı artacak. Emekli maaşı artmasın, Tabipler Birliği bunu mu istiyor?” Doktor mesaiden çalışırsa, şu andaki ek ödemenin üstüne bir ek ödeme daha alacak. Ama bunu vatandaştan almayacaklar, devlet verecek.

Tabipler Birliği buna mı karşı? Nöbet parasını artırıyoruz. Buna mı karşılar? Böyle bir meslek örgütü olur mu? Neye karşı olduğunu söyle. İdeolojik kelimelerle, cümlelerle anlatıp milletin kafasını karıştırma, ’bunlara karşıyım’ de

Haberin Devamı