Siyaset Bakan Albayrak görevi devraldı! İşte ilk sözleri
Paylaş
Bakan Albayrak görevi devraldı! İşte ilk sözleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinenin ardından bakanlıklarda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Bakan Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanlığındaki devir teslim töreninde açıklamalarda bulundu. Albayrak, piyasalara "Para politikasında Türkiye daha güçlü bir döneme girecek. Enflasyonun tek haneye indirilmesi için çok yoğun mesai harcayacağız" mesajını verdi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak oldu. Albayrak bugün Meclis'te yemin ettikten sonra önce maliyeyi eski Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan ardından Hazine'yi de Mehmet Şimşek'ten devraldı.

Haberin Devamı

Bu amaçla ilk tören, eski Maliye Bakanlığı toplantı salonunda yapıldı. Tören, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milletvekilleri, üst düzey bürokratlar ve bakanlık çalışanlarının katlımıyla gerçekleşti.

Törende konuşan Ağbal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oluşturduğu kabinenin, ülkenin daha ileri noktalara gitmesi için büyük fırsat ve imkan olduğunu belirterek, bu kabinenin, ülkeyi daha ileri götürme noktasında şevkle çalışacağını bildirdi.

Makamların gelip geçici olduğuna işaret eden Ağbal, "Maliye Bakanlığı'ndaki 30 yıllık görev süremin sonunda, büyük bir huzur içinde Sayın Bakanımıza görevi devrediyorum. 2,5 yıl Maliye Bakanlığı görevini yaptık. Bu süre zarfında ülkenin ileriye gitmesi noktasında güzel işler yaptık." dedi.

Haberin Devamı

Ağbal, Albayrak'ın da bu alandaki tecrübe ve vizyonuyla Türkiye ekonomisinin daha da ileriye gitmesi noktasında büyük birikime sahip olduğunu vurgularken, "Biz de kendisine her noktada yardımcı olacağız." diye konuştu. Naci Ağbal, tüm çalışma arkadaşlarından helallik istedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak da Ağbal'ın veda mesajına karşın AK Parti'nin "durmak yok, yola devam" mesajını anımsatarak, "Bugün bu makam yarın başka bir makam. Naci Bey burada bizimle. Bir ekibiz biz. Kendisini, yeni makam ve yeni görevlerde bu ülkeye hizmet davasında çok güzel görevlerde göreceğiz." ifadesini kullandı.

MALİ DİSİPLİN MESAJI

Maliye Bakanlığının, Ankara bürokrasisinde, insan kaynakları yetiştirmede önemli bir bakanlık ve okul olduğuna işaret eden Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada böyle bir görevi almak, çok önemli bir bakandan devralmak bizim için ayrı onur ve gurur vesilesi. Ağır ve büyük bir sorumluluk. AK Parti iktidarı olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 16 senede çok büyük devrimler gerçekleştirdik, çok büyük gelişim ve büyüme kaydettik.

Çok güzel bir söz vardır, 'değişmeyen tek şey değişimdir' diye. Bu değişim dinamizmini kaybetmeden gelişimle harmanlayarak çok önemli başarılar elde ettik. Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylememiz lazım. Önceki bakanlarımız çıtayı yüksek noktaya taşıdı, bizler de bu çıtayı daha da yukarıya taşımakla mükellefiz, sorumluyuz.

Haberin Devamı

AK Parti iktidarlarının başarısının arkasında en temel unsurlardan bir tanesi olan bütçe ve mali disiplindeki duruşun bundan sonra da aynı şekilde değil, daha da iyi şekilde devam etmesi için çok dinamik, aktif ve enerjik şekilde devam etmesi için gece gündüz demeden hep birlikte sizlerle çalışacağız.

ÇİÇEK ESPRİSİ

Çok güzel başarılara imza atacağız." Devir teslim sırasında her iki bakan da birbirine çiçek hediye etti. Bu sırada Albayrak, "Bizim çiçek biraz daha küçük, biraz daha ucuz, biz daha da sıkacağız." diye espri yaptı.

Hazine'yi de Mehmet Şimşek'ten devraldı Berat Albayrak Hazine'yi de Eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten devraldı.

'HUZUR İÇİNDE GÖREVİ DEVREDİYORUM'

Mehmet Şimşek yaptığı konuşmada "gönül rahatlığıyla huzur içerisinde görevimi devrediyorum, zor bir dönem ama inanıyorum ki enerjide gösterdikleri başarıyı burada da ortaya koyacaklardır" dedi.

Berat Albayrak ise "özel sektör mantığıyla çok daha hızlı hareket eden, aktif yönetim dönemine girecek bir Türkiye var" diye konuştu.

Haberin Devamı

'ENFLASYONU TEK HANELİ RAKAMLARA İNDİRMEK İÇİN ÇABALAYACAĞIZ'

Türkiye'nin güven ve istikrar konusunda güçlü çıpaya sahip bir ülke olduğunu belirten Albayrak "Önümüzdeki dönemde enflasyonu tek haneli rakamlara indirme noktasında yoğun mesai harcayacağız.

Yapısal değişim konusunda adımları çok daha hızlı atacağız.

Bağımsız kurumların küresel politikalarla uyumlu şekilde eskiden daha başarılı performans göstereceğine şahit olacağımız bir döneme gireceğiz.

Hazine çok güçlü bir insan kaynağı havuzu olan güçlü bir kurum. Mali ve para politikasında yeni kabineyle çok daha hızlı hareket eden bir döneme giriyoruz.

Mali ve bütçe disiplini noktasında dünyaya örnek teşkil edecek, para politikasında da güçlü ve diri bir döneme girilecek. Küresel sistemle daha entegre olacağız. Yeni bir Türkiye hikayesi yazacağız" dedi.