Candaş Tolga Işık Bakan Arslan: Manipülasyona izin vermeyiz!
HABERİ PAYLAŞ

Bakan Arslan: Manipülasyona izin vermeyiz!

Haberin Devamı

İstanbul Boğazı’nın altına inşa edilen, hem tekerlekli araçların hem de metronun geçişine olanak sağlayan “Tüp Geçişi Projesi” 20 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. “Avrasya Tüneli” olarak bilinen projeye verilecek isim için Ulaştırma Bakanlığı resmi internet sitesinde anket başlattı. Anket 10 Aralık’ta bitirilecek ve sonuçları açıklanacak.

Gel gör ki daha anket tamamlanmadan anket sonuçlarıyla ilgili büyük bir tartışma var. Kimine göre ankette Atatürk ismi, kimine göre Abdülhamit kimine göre ise Alparslan Türkeş ismi önde gidiyor. Yine iddia o ki, “Bakanlık spekülasyonlar üzerine anketi bitirdi, isme kendi karar verecek.”



Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ı aradım ve tüm bu iddiaları sordum. Bakan öncelikle anket bitirildi iddialarını kesin bir dille yalanladı.

Ardından Bakan Bey’e anket sonuçlarını sordum. “Daha önce de duyurduk, 10 Aralık’ta sona erecek anket. Şu isim ön plana çıktı, diğeri geride şeklinde iddiaların hiçbiri doğru değil. Anketle ilgili rakamlar ortaya atılıyor, ortada henüz böyle bir rakam da yok. İdeolojik tartışmalara alet etmek istiyorlar bu konuyu. Oysaki ortada büyük bir hizmet var.”



Bakan Arslan anketle ilgili tartışmaları şöyle yorumladı: “Anket manipüle edilmeye çalışılıyor. Belirli isimler üzerinde özellikle manipülasyon yapıldığını görüyoruz. Bunun farkındayız. Herkesin içi rahat olsun. Böylesine büyük bir hizmetin ideolojik tartışmalara alet edilmesine izin vermeyiz.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder