Siyaset Bakan Atalay: Deliller PKK'yı gösteriyor
Paylaş
Bakan Atalay: Deliller PKK'yı gösteriyor

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hakkari'nin Geçitli Köyü yakınlarında 9 kişinin ölümü, 4 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan yolcu minibüsüne uzaktan kumandalı mayınla yapılan saldırının, PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin kanaatlerinin pekiştiğini söyledi.

Gaziantep’te Gaziler Haftası kutlamalarının ardından Valiliği ziyaret eden İçişleri Bakanı Beşir Atalay, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, saldırıyı gerçekleştirenlerin peşinde olduklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Saldırının PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin kanaatlerinin pekiştiğini kaydeden Atalay şunları söyledi: “Maalesef o acı bir olay. Tabii bunları iyi değerlendirmek lazım. Orada 9 vatandaşımız gitti, ama yaralılar var. Dünkü basında vardı, Zeynep’in fotoğrafları. Hastanede yatan Zeynep. İki bacağı da artık fonksiyon göremeyecek durumda ve daha 15 aylık bebek Zeynep. Zeynep nasıl yaşayacak, bunun hesabını kim verecek? Tabii bu tür olayları geride bıraktıklarıyla değerlendirmek lazım. Çok büyük bir canilik. Kimler yaptıysa, biz onların peşindeyiz.”

‘AYNI ADRES’

Hakkari’deki saldırıya ilişkin yeni gelişme olup olmadığının sorulması üzerine, Bakan Atalay şunları söyledi: “Olaya ilişkin bütün incelemeler, bütün veriler, bütün deliller, önceki terör olayları ve benzer olaylarla yapılan mukayeseler aynı adresi gösteriyor. Dün yeni gelişen bir iki bilgi var. Bir iki vatandaşın güvenlik birimlerimize beyanları var. Onları da değerlendirdik, o yöndeki kanaat daha da pekişti.

Haberin Devamı

Olaya ilişkin çalışmalar çok iyi, bütün ince detaylar dokunarak yürütülmesi gerekiyor. Olay mahallini basında gördünüz. Görüntüler var, biz o görüntüleri, o minibüsün ne hale geldiğini daha büyük çekilmiş fotoğraflarla gördük. Oradaki bütün delilleri bulmak, değerlendirmek çok ciddi iş. Çok ayrıntılı bir çalışma sürdürülüyor. Ancak olay yeri inceleme ekibimizin, başsavcımızın olay yerine intikalinden önce olay yerine müdahale de olmuş. O da olay yeri incelemesinde bazı zorluklar çıkarıyor.”

Zeki GÜNAY- Mehmet BULUT/GAZİANTEP, (DHA)