Gündem Bakan Atalay'a kalırsa herkes hayal gördü

Bakan Atalay'a kalırsa herkes hayal gördü

Paylaş
Bakan Atalay'a kalırsa herkes hayal gördü

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tekel işçilerinin Ankara'daki ilk eylemlerinde maruz kaldıkları sert polis müdahalesini 'kendi gözünden' anlattı

GAZDAN BAYILANLAR OLMUŞTU

Haberin Devamı

Tekel işçileri 67 gün süren oturma eylemlerine başlamadan hemen önce, 15 Aralık 2009’da Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda bir eylem gerçekleştirmişti. Eyleme polis müdahale etmiş, işçiler yerlerde sürüklenmiş, havuza dökülmüş, kullanılan gazın etkisiyle bayılanlar olmuştu.

İşçilere destek veren CHP Milletvekili Çetin Soysal’ın yüzüne de biber gazı sıkılmıştı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, dün konuyla ilgili bir Meclis önergesini yanıtladı. Atalay’ı dinleyenler ‘Biz topluca hayal mi gördük?’ dedi.

'POLİS SUYU YERE SIKTI'

Beşir Atalay, işçilere müdahale eden polislerin tek bir cop dahi kullanmadığını, kimsenin ‘burnu dahi’ kanamadan kitlenin dağıtıldığını öne sürdü.

Müdahalenin ardından işçi Ali Can Akyel uzun süre felç tehlikesi yaşamıştı. Atalay, eylemcileri dağıtmak için polisin önce ‘yere’ su sıktığını, sonra ‘copsuz’ bir müdahaleyle ‘süpürme yoluna’ gittiğini, üçüncü aşamada da ‘yeter ölçüde ve orantılı’ gaz kullandığını bildirdi. Atalay, eylemcilerin parktaki havuza da kendi istekleriyle atladığını söyledi.

Haberin Devamı