Siyaset Bakan Atalay'ın bindiği THY uçağı teknik iniş yaptı
Paylaş
Bakan Atalay'ın bindiği THY uçağı teknik iniş yaptı

Türk Hava Yolları'nın (THY), Şanghay-İstanbul seferini gerçekleştiren ve yolcuları arasında İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da bulunduğu uçak, yakıt gösterge sistemindeki arıza nedeniyle Kazakistan'ın Başkenti Astana'ya teknik iniş gerçekleştirdi

Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Yang Jiechi davetlisi olarak Çin’de bulunan ve bu sabah İstanbul’a gelen Beşir Atalay’ın Türkiye dönüşü sırasında bindiği THY uçağı sorun yaşadı. Airbus 340-300 tipi yolcu uçağın Şanghay’dan kalkışı öncesi yapılan son kontrollerde yakıt seviyesini ölçen gösterge cihazının arızalandığı belirlendi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu, yakıt miktarının ölçülememesi nedeniyle Astana’ya teknik iniş kararı alırken uçağın kaptan pilotu yolcuların endişelenmemesi için uçuş öncesi anons yaparak yakıt ikmali için Astana’ya inileceğini duyurdu.

Astana’ya inerek yakıt ikmali yapan THY uçağı daha sonra İstanbul’a hareket etti. Yaklaşık 3 saat süren gecikmenin ardından Atatürk Havalimanı’na inen uçak, yolcuların indirilmesinin ardından hangara çekilerek bakıma alındı.

Murat ÇAKIR-İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)