Siyaset Bakan Avcı'dan Bilal Erdoğan tapesi için ilk açıklama
Paylaş
Bakan Avcı'dan Bilal Erdoğan tapesi için ilk açıklama

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile İlim Yayma Cemiyeti ve Ensar Vakfı yöneticilerine ait olduğunu iddia ettiği bir ses kaydı dinletip, 'Bu ülkenin Milli Eğitim Bakanı yok, Bilal'ı var' diye eleştiren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'e tek cümle ile karşılık verdi

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan'ın İmam hatip liselerinin müfredatı, öğrenci sayısı ve YURTKUR'a ait yurtlarla ilgili talimatlar verdiği konusunda CHP'li Gürsel Tekin'in iddiaları ve eleştirilerini gazeteciler toplantı çıkışı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya sordu.

Bakan Avcı, bu soruyu sorun gazeteciye, "TÜRGEV mi? TÜRGEV nedir?" diye soruyla karşılık verdi. Gazeteci "TÜRGEV eğitim vakfıdır" diye karşılık verince de Bakan Avcı, "Biz herkesin katkılarına açığız" dedi. Ardından mikrofonların önünden ayrıldı.

Bakan Avcı, toplantının yapıldığı binadan sivil plakalı otomobiline binip, ayrıldı. Avcı, daha sonra AKP İl Başkanlığı'na geçip, burada basına kapalı olarak teşkilat yöneticileriyle görüştü.

GÜRSEL TEKİN: ÜLKENİN EĞİTİM BAKANI YOK, BİLAL'İ VAR


CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bugün parti genel merkezinde basın toplantısı düzenlemiş ve aralarında Bilal Erdoğan'ın bulunduğu ve Milli Eğitim Bakanlığı - TÜRGEV arasındaki ilişkilerinin anlatıldığını iddia ettiği konuşma tapesini dinletmişti.

Kızlı -erkekli yurtların proje mimarının Bilal Erdoğan olduğunu öne süren Gürsel Tekin şunları söyledi: "Bilal Erdoğan sadece parayı sıfırlamakla yetinmemiş aynı zamanda milli eğitimin nasıl sıfırlanacağıyla da meşgul olmuş, onunla da yetinmemiş büyükşehirlerde TÜRGEV'e devredilen veya devredilecek arsaların imar uygulamalarının nasıl olması gerektiği organizasyonunu da kendisi yapmış. 10 Ağustos'ta seçime giderken milletin adamlarının milleti nasıl soyduğunu, milletin milli eğitimimizi nasıl darmadağın ettiğini gördük. Biz zannederdik ki kızlı - erkekli yurtların proje mimarı bu ülkenin milli eğitim bakanıdır. Anladık ki, bu ülkenin milli eğitim bakanı yok, Bilal'ı var. Eğitime de Bilal karar veriyormuş Bilal ve arkadaşları. Üzücü ama ne yazık ki böyle."

DHA

Haberin Devamı