Gündem Bakan Bozdağ'dan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açıklaması

Bakan Bozdağ'dan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açıklaması

Paylaş
Bakan Bozdağ'dan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 121 gündür açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında konuştu. "Açlık grevini bitirmelerini istiyorum kendilerine zarar veriyorlar" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Habertürk Televizyonu’nun canlı yayınına katıldı. Darbe girişimiyle ilgili istihbarat zafiyeti olduğunu belirten Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nü eleştirdi. Referandumda, CHP ve HDP’nin oyundan daha fazla “hayır” oyu çıktığı hatırlatan Bozdağ, “Hayır oyu veren vatandaşlarımızı Kılıçdaroğlu arkasına almak istiyor. Burada CHP’nin de HDP’nin de oyu değil. Burada AK Parti’den, MHP’den giden oylar var” ifadelerini kullandı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlık durumlarını takip ettiklerini kaydeden Bozdağ, açlık grevini sonlandırma çağrısı yaptı.


"KONTROLLÜ DARBE GÜLEN'İN İFADESİ"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “kontrollü darbe” açıklamasını tepki gösterdi. Bozdağ, “Kendimizi öldürtmek için bomba mı attırıyoruz? Gözümüzle gördük, kulaklarımızla duyduk. Bu kontrollü darbe ifadesi terörist başı Gülen’in ifadesidir. Darbenin başarısız olmasından sonra ifadeleridir. Gülen tarafından tiyatrodan bahsediliyor” diye konuştu.


"İSTİHBARATTA SIKINTI OLDUĞU AÇIK"


Darbe girişimi sırasında istihbarat eksikliği olduğu eleştirileri sorulan Bozdağ, “Darbe teşebbüsüne dair bir bilgi olmuş olsa gereği mutlaka yapılır. Cumhurbaşkanı’nın da Başbakan’ın da bir bilgisi yok. İstihbaratta bir sıkıntı olduğu çok açık. Emniyet istihbaratta FETÖ’nün nasıl yapılandığını hep birlikte gördük” cevabını verdi.

Darbe girişiminin kilit isimlerinden olduğu iddia edilen Adil Öksüz’le ilgili konuşan Bakan Bozdağ, “Şu anda Adil Öksüz’ün nerede olduğunu kesin olarak bilen biri yok. Türkiye’nin neresinde onu bilen yok. Herkes, bulunması için üzerine düşeni yapıyor” dedi.


"ÖKSÜZ ÖLDÜRÜLMÜŞ OLABİLİR"


Öksüz’ün hareket geçmesi halinde yakalanacağını belirten Bozdağ, “Birileri tarafından saklanma ihtimali var. Yurt dışına çıkmış olabilir. Üçüncü ihtimal öldürülmüş olabilir. Bu üç ihtimal dışında bir ihtimal gözükmüyor” ifadelerini kullandı.

Gözaltına alınan Öksüz’ün serbest bırakılması olayı hakkında iddianame hazırlandığını dile getiren Bozdağ, şunları söyledi:

“Serbest bırakılması ile ilgili iddianame hazırlandı. İhmali ve kastı olan kim varsa ortaya çıkarılması için üzerine gidiyoruz. En çok biz istiyoruz. Bunun hesabını soralım ve bütün bunların hepsini ortaya çıkarmak için uğraşıyoruz. Bu Adil Öksüz’ün yargının elinden kaçmasının organizasyon olduğuna inanıyorum. Hepsi bunun hesabını verecek.”

"CHP FETÖ'NÜN AVUKATLIĞINI YAPIYOR"


CHP’nin darbe girişimiyle ilgili raporu ile milletin aklını karıştırmaya çalıştığını öne süren Bozdağ’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“FETÖ’nün kontrollü darbe iftirasını Türk halkı tarafından kabul edilebilmesini sağlamak için taşeronluk yapıyor. Çok net söylüyorum. Ve CHP, FETÖ’nün avukatlığını yapıyor. FETÖ yurt dışında para veriyor senatörlere, vekillere, gazetecilere, televizyonculara, sivil toplum örgütlerine, bazı kurumların temsilcilerine… Nasıl yapıyor bunu? Açıklamalar da veriyor eline, ‘Siz bunu söyleyin, bir cümle! Türkiye’nin aleyhine, FETÖ’nün lehine..’ Ve çok ciddi algı operasyonları yapıyor. Ve ondan sonra da düşünce kurullarına rapor hazırlatıyor. Hazırlattığı raporun o düşünce kuruluşu sadece imzasını atıyor. Ve bunu hep para karşılığı yaptırıyorlar.”

"CAN DÜNDAR DEVLET NİŞANI ALMAK İÇİN NE YAPTI?"


“Anayasa Mahkemesi’ne sormak lazım. Can Dündar nerede? Almanya devlet nişanı verdi. Can Dündar Almanya’da devlet nişanı almak için ne iş yaptı? Bir ülkeden nişan almak için o devlet için bir şey yapmanız gerek. Alman Cumhurbaşkanı sarayında ağırladı. Bunu neden yapıyorlar? Türkiye’ye zarar verenleri el üstünde tutuyorlar. Memleketine ihanet ettin diye el üstünde tutuyorlar.”

"ADALET YÜRÜYÜŞÜ HESAPLI BİR YÜRÜYÜŞ"


“Adalet Yürüyüşü hesaplı bir yürüyüş. Samimi değil. Birincisi, parti içi hesaplar. 16 Nisan oylamasında sonra genel başkanlık tartışmaları oldu ama bu yürüyüş başlayınca bıçak gibi kesildi böyle bakınca parti içi tartışmalar bitti.

16 Nisan’da yüzde 49 hayır oyu veren vatandaşlarımızı Kılıçdaroğlu arkasına almak istiyor. CHP’nin oyu kaç 25-26 diyelim. HDP’nin oyu kaç? 12 diyelim. Yaklaşık 49 oy çıktı. Burada CHP’nin de HDP’nin de oyu değil. Burada AK Parti’den, MHP’den giden oylar var. Türk halkı sokakların hareketlendirilmesini istemiyor. Kılıçdaroğlu eylem yapıyor. Millet onları eylem yapın diye göndermedi. Daha güzel şeyler yapın diye oy verildi.”


AÇILK GREVİ


“Açlık grevini bitirmelerini istiyorum kendilerine zarar veriyorlar. Şu anda hayati tehlike yok ama kendilerine büyük bir zarar veriyorlar. Bu doğru bir yöntem değil. Onlar bize emanet, sağlık durumlarını takip ediyoruz.”