Gündem Bakan Bozdağ'dan Sinan Oğan için suç duyurusu kararı!

Bakan Bozdağ'dan Sinan Oğan için suç duyurusu kararı!

Paylaş
Bakan Bozdağ'dan Sinan Oğan için suç duyurusu kararı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Yozgat'ta uğradığı saldırı için "Bozdağ'ın planı" diyen Sinan Oğan hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Sinan Oğan'ın hafta sonu Yozgat'ta katıldığı toplantıyla ilgili paylaştığı tweetlerde, "Önce kürsü devrildi, sonra araca saldırı şimdi de silahlı saldırı. Saldırıyı Bekir Bozdağ, Vali, Emniyet Müdürü ve Sadir Durmaz ortak planladı. Bu karanlık plan Hollandalı Bekir'in onayı ve maalesef ki taşeronluğa soyunanların desteği ile hayata geçirilmek isteniyor" demesi nedeniyle Adalet Bakanı Bozdağ'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağı belirtildi. Bakan Bozdağ'ın, Oğan'ın iddialarının iftira niteliğinde olması nedeniyle suç duyurusunda bulunacağı bildirildi.


VALİLİKTEN AÇIKLAMA


Yozgat'ta yaşanan olaylar ile ilgili olarak Yozgat Valiliği tarafından yapılan açıklamada da Sinan Oğan'ın toplantı yapacağı salonun dışında iki grup arasında arbede yaşandığı belirtilirken, "Olay esnasında ne resmi görevliler nede gösteri yapanlarca asla silah kullanılmamıştır. Oğan'ın sosyal medyadan yaptığı suçlamalar asla gerçeği yansıtmamaktadır. Bu suçlamaları iftira olarak görüyor ve tamamıyla reddediyoruz" denilmişti.


SİNAN OĞAN TWEET ATMIŞTI


Sinan Oğan, Yozgat'ta kendisine yönelik gerçekleştirilen saldırının 'silahlı' olduğunu söylemiş Twitter üzerinden açıklama yapmıştı. Oğan, saldırıdan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Vali ve Emniyet Müdürü'nü sorumlu tutup, birlikte planladıklarını öne sürmüştü.

OLAY NASIL OLMUŞTU?


Sinan Oğan, özel bir minibüsle, konuşma yapacağı salonun önüne gelmişti. Oğan araçtan inmek üzereyken, taraftarları 'Bozkurt Sinan', toplanan MHP'li gençler ise 'Hareketin lideri Devlet Bahçeli' sloganı atmaya başladı. Bu sırada 'torpil' denilen küçük çaplı ses bombaları patlamaya başladı. Gerginlik büyürken, gruptakiler arasında, sopaların da kullandığı, kavga çıktı. Kavgayı ayırmak isterken araya giren sivil polislerden 2'si, aldıkları yumruk darbeleri sonucu yere yığıldı. Hafif yaralanan polisler, ambulans ile hastaneye kaldırıldı.