Eğitim - Kariyer Bakan Bülent Tüfenkci'den kırtasiyelere denetim

Bakan Bülent Tüfenkci'den kırtasiyelere denetim

Paylaş
Bakan Bülent Tüfenkci'den kırtasiyelere denetim

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bu yıl 43 bin 253 ürün denetlendi, bunlardan sadece 666 tanesinin güvensiz ve standartlara aykırı ürün olduğu tespit edildi" dedi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kırtasiye ürünlerine yönelik denetimlerin son yıllarda piyasaya olumlu etkileri olduğunu belirterek "2011 yılında kırtasiye ürünlerindeki güvensizlik oranı yüzde 53'lerdeydi. Artırılan denetimler neticesinde 2017 yılında bu oran yüzde 1,5 olmuştur" dedi.

Tüfenkci, kırtasiye ürünleri toptancıları ziyaretinde esnafın sorunlarını ve önerilerini dinleyerek bakanlığın okul sezonu başlamadan kırtasiye ürünlerine yönelik yaptığı denetimlere ilişkin bilgi verdi.

Kırtasiye ürünlerine yönelik denetimlerin son yıllarda piyasayı olumlu etkilediğinin altını çizen Tüfenkci, şöyle devam etti:

"2011 yılında kırtasiye ürünlerindeki güvensizlik oranı yüzde 53'lerdeydi. Artırılan denetimler neticesinde 2017 yılında bu oran yüzde 1,5 olmuştur. Bu yıl 43 bin 251 ürün denetlendi, bunlardan sadece 666 tanesinin güvensiz ve standartlara aykırı ürün olduğu tespit edildi."

TÜKETİCİLERE TAVSİYE

Tüfenkci, tüketicilere de şu tavsiyelerde bulundu: "Aldıkları ürünlerin mutlaka markalı ürünler olmasına ve ambalajlarına dikkat etmeleri lazım. Etiketler okunabilir olmalı. Belirli muhabbet kurabilecekleri noktalardan alışveriş yapmalarını tavsiye ediyoruz. Tüketicilerimizin şüpheleri varsa 'Alo 175' şikayet hattından, e-Devlet portalından ve Bakanlığımızın internet sitesinden bizlere ulaşabilirler."



Haberin Devamı