Gündem Bakan'dan Mahmutbey açıklaması

Bakan'dan Mahmutbey açıklaması

Paylaş
Bakan'dan Mahmutbey açıklaması

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: "Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden gelip Odayeri’nden Çatalca’yı bağlayacak yeni bir devlet yolu yapıyoruz. Şu an oradayız. 3 gidiş, 3 geliş olacak ve 2017’nin sonunda bu projeyi bitireceğiz. Bu proje de ciddi bir rahatlama sağlayacak."

İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi’nin temel atma törenine katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, daha sonra, yapımı devam eden Odayeri-Çatalca devlet yolu ve Odayeri-Kınalı otoyolu inşaatlarında incelemelerde bulundu. Arslan, incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin Odayeri’nden Mahmutbey’e kadar olan kısmı açıldıktan sonra Mahmutbey gişelerinin bulunduğu yerde ilave bir sıkışıklık olduğunu belirten Bakan Arslan, "Yüklenicimiz başladı. Bugün orada da ziyaret ettik. Her iki yolda da çalışmalar başladı. Mahmutbey sıkışıklığının giderilmesi adına da Çatalca bağlantısının bir an önce bitmesi için arkadaşları talimat verdik. diye konuştu.

DEVLET YOLU RAHATLAMA SAĞLAYACAK

Bakan Ahmet Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden gelip Odayeri’nden Çatalca’yı bağlayacak yeni bir devlet yolu yapıyoruz. Şu an oradayız. 3 gidiş, 3 geliş olacak ve 2017’nin sonunda bu projeyi bitireceğiz. Bu proje de ciddi bir rahatlama sağlayacak. diye konuştu.

MAHMUTBEY’E SERBEST GEÇİŞ SİSTEMİ

Bakan Arslan Mahmutbey gişelerinin şehrin dışına alınmasının sistemde karışıklığa yol açacağını söyleyerek, Mahmutbey gişeleri tamamen kaldırıyoruz. Üste bir tak olacak. O takta da şuan herhangi bir otoyoldan geçerken kamera sistemi görüyorsunuz tepede. O otomatik olarak ücreti okuyacak. Dolayısıyla ben HGS gişesine gireyim. Ben OGS gişesini gireyim. İki beton bariyerinin arasını denk getireyim dediğiniz zaman bir şişme oluyor. Biz o şişmeyi tamamen ortadan kaldıracağız. Normal seyrinizi devam ettireceksiniz. FSM’de yaptığımız gibi otomatik olarak sistem okuyacak. Sistem gelecek ay hizmete alınacak. Trafik yüzde 30 rahatlayacak dedi.