Siyaset Bakan Ergün de kitabı indirmiş
Paylaş
Bakan Ergün de kitabı indirmiş

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, internet üzerinden yayılan Ahmet Şık'ın "İmam'ın Ordusu" adlı kitabını okuduğunu açıkladı

Nihat Ergün, İstanbul'da Sivaslı sanayici ve İşadamlarıyla biraraya geldikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ergün, Ahmet Şık'ın taslakları toplatılan "İmam'ın Ordusu" adlı kitabını internetten indirip okuduğunu açıkladı. Ergün, "Okudum dün gece. Hızlı okumayla gözden geçirdim" dedi.

Kitapla ilgili görüşleri sorulan Ergün, "O tarzda kitaplar var. Zaten birçok kitaptan alıntılarla dolu. Sorunun kitabın kendisinden kaynaklandığını zannetmiyorum. Kitabın öncesinde bağlantılarla ilgili sorun olduğu anlaşılıyor.

Dolayısıyla kitap üzerinden tartışma yapmak bizi bir sonuca götürmez. Bu nevi kitaplar Türkiye'de bir hayli var. Kitabın konsepti kabul edilmeyebilir, insanlar bunu beğenmeyebilirler.

Bir cemaatin hakkındaki spekülasyonları kitaplaştırmak veya davam eden bir davayı başka bir mecraya sürükleyecek mesajlar vermek bir kitabın içinde kabul edilebilecek birşey değil.

Ama bunları yapan çok sayıda kitap var. Bu yüzden kitap üzerinden değerlendirmek yapmak kamuoyunu yanlış sonucu götürdüğü anlaşılıyor" dedi.

Çağatay KENARLI/DHA

Haberin Devamı