Gündem Bakan Eroğlu'dan flaş 'tsunami' açıklaması

Bakan Eroğlu'dan flaş 'tsunami' açıklaması

Paylaş
Bakan Eroğlu'dan flaş 'tsunami' açıklaması

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada, Bodrum'daki depremde kimi bölgelerde 30-40 santimetre yüksekliğinde tsunami meydana geldiği belirtilirken, Bakan Veysel Eroğlu, 'AFAD'dan aldığımız bilgiye göre tsunami yok. Denizin yükselmesi durumu var' dedi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsi Müdürü Haluk Özener, dün gece Ege'de saat 01.31'de meydana gelen depremle ilgili yaptığı son açıklamada depremin büyüklüğünü 6.6 olarak güncellediklerini duyurmuş, tsunaminin Bodrum liman içindeki istasyonda maksimum 13 santimetre, kimi bölgelerde ise 30-40 santimemetre olarak ölçüldüğünu söylemişti.

'AFAD'DAN ALDIĞIMIZ BİLGİYE GÖRE TSUNAMİ OLMADI'


Bazı bölgelerde kıyıdan 100 metre içeriye kadar su geldiği belirtilen bu açıklamanın ardından konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Bakanı Veysel Eroğlu ise, Bodrum'da tsunami yaşanmadığını belirterek "Bodrum ile Kos Adası arasında Ege Denizi’nde vuku bulan depremde, tsunami hadisesi olmadı. Son aldığım bilgilere göre 10 santimlik bir deniz suyunun yükselmesi söz konusudur. Bu AFAD’dan aldığımız bilgidir, özellikle paylaşmak istiyorum" ifadeleri kullandı.



'TEKNELER DIŞINDA ÖNEMLİ BİR ZAYİAT YOK'


Bakan Eroğlu, "Bugün maalesef Bodrum, Kos Adası civarında bir deprem vuku buldu. Biraz önce sayın Muğla Valimizle görüştüm. Allah’a çok şükür bir can kaybı yok. Herhangi bir büyük bir maddi kayıp da söz konusu değil. Sadece, Bodrum Belediyesi’ne ait bir limanda yedieminde bekleyen bazı tekneler, su bir miktar yükselince, onlar zaten hurda teknelermiş; onlarda hasar var. Onun dışında önemli bir zayiat yok. Allah’a çok şükür geçmiş olsun diyorum. Özellikle başta Bodrum olmak üzere bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum" diye konuştu.



Kandilli'den flaş 'tsunami' açıklaması


'DENİZ SUYUNUN YÜKSELMESİ SÖZ KONUSU'


Veysel Eroğlu, depremde Kos Adası’nda hayatını kaybeden vatandaşlar içinde taziyede, yaralılara ise geçmiş olsun temennisinde bulundu. Basın toplantısında tabii afetleri anlatan Bakan Eroğlu, sözü yine bugün Gökova Körfezi’nde meydana gelen depreme getirerek, "Bodrum ile Kos Adası arasında Ege Denizi’nde vuku bulan depremde, tsunami hadisesi olmadı. Son aldığım bilgilere göre 10 santimlik bir deniz suyusunun yükselmesi söz konusudur. Bu AFAD’tan aldığımız bilgidir, özellikle paylaşmak istiyorum" ifadeleri kullandı.