Siyaset Bakan Güler: Suriye'ye silah gönderildiği iddiası asılsız
Paylaş
Bakan Güler: Suriye'ye silah gönderildiği iddiası asılsız

Güler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Suriye'ye jandarma eşliğinde silah gönderildiği" iddiasının kesinlikle asılsız olduğunu söyledi

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Trafik Güvenliği Platformunca Rixos Otel'de düzenlenen Trafik Dedektifleri Projesi Toplantısı öncesinde, açıklamalarda bulundu. Bakan Güler, Suriye'ye jandarma eşliğinde silah gönderildiği iddiaları ile ilgili olarak, iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

'İDDİALAR KESİNLİKLE ASILSIZDIR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Suriye'ye jandarma eşliğinde silah gönderildiği" iddiası ile ilgili olarak Güler, "Kesinlikle asılsızdır. Kaldı ki bu TIR şoförünün iddialarıyla ilgili Jandarma Genel Komutanlığımız bir inceleme yapıyor. Gerekli açıklama da yapılacak. Böyle bir şey söz konusu olamaz.

Bakan Güler: Suriyeye silah gönderildiği iddiası asılsız

Belgeler çıksın, Türkiye hukuk devletidir. Kimin elinde bir belge varsa çıkartır. Bununla ilgili adli merciler var. Bunların verileceği yerler var" dedi.

'SURİYELİ SIĞINMACILARIN SEÇMEN OLMALARI MÜMKÜN DEĞİLDİR'

Suriyeli sığınmacıların, Türkiye'de seçimlerde oy kullanmasına olanak sağlandığı iddialarına değinen Bakan Güler, "Uluslararası Koruma ve Yabancılar Kanunu'na göre şu anda geçici barındırma statüsüyle Türkiye'deler. O nedenle kendilerine ikamet izni verilmektedir.

Haberin Devamı

Geçici barındırma statüsüyle çadırkentlerde, konteyner kentlerde 200 bin kişi bulunuyor. Kalan 400 bini aşkın kişi de özellikle sınıra yakın bölgelerdeki illerde bulunmaktadır. Bunların tespitiyle ilgili özel bir çalışmayı da Emniyet Genel Müdürlüğümüz, AFAD ile birlikte başlattı. Kimin nerede kaldığı ve hangi ylardımları aldığı konusunda bir tespitimiz de var. Ama hiçbiri vatandaşlığa geçirilmiş değildir. Dolayısıyla da seçmen olmaları mümkün değildir. Türkiye'de oy kullanmaları için öncelikle vatandaş olmaları lazım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan hiç kimsenin oy kullanması mümkün değildir. Şu anda Türkiye'de geçici barındırma statüsüyle bulundurulan Suriyeliler'in de hiçbirisi vatandaşlığa geçirilmemiştir. Böyle bir niyet de yoktur" diye konuştu.

ATATÜRK ÇIKARMASI BULUNAN ARAÇLARA CEZA YAZILMASI

Atatürk çıkarması bulunan araçlara yazıldığı yönelik sorular üzerine Bakan Güler, " Ama Karayolları Trafik Kanunu'ndan kaynaklanan, konulacak aparatlarla, yapıştırılacak şeylerle ilgili özel bir madde var. Bunu Atatürk ile doğrudan doğruya ilişkilendirmek yanlıştır.

Yapıştırılacak şeylerle ilgili sınırlama var, onu dile getiriyorlar. Yoksa bunu, doğrudan doğruya Atatürk ile ilgili bir aparat yapıştırmak şeklinde anlamamak lazım" dedi.

Haberin Devamı

'YANLIŞ BİR HAREKETTİR'

Kamer Genç'in, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın konuşması sırasındaki müdahalesine Bakan Güler," Bir hanımefendi olarak siz nasıl değerlendiriyorsanız. Bugün, kendi partisi de başta olmak üzere bütün partilerin bu konuda açıklamaları oldu. Ben de aynı şeylere katılıyorum.

Bir hanımefendi olarak. Kaldı ki Japonya'da benzer bir etkinlikte bir başbakan eşi olarak orada bir konuşma yapılmış. Burada da mütekabiliyet esasına göre hanımefendinin yapmış olduğu konuşmayı o ortamda, o denli bir çıkışla bana göre sabote etmek, yanlış bir harekettir, asla tasvip edilemez, yakıştıramadım" dedi.

DHA